Musorujsag
Élő Eredmények

Kikapott Varga Zsolt hazai búcsúmeccsén az FTC a Bajnokok Ligájában

m4sport.hu
Az FTC kupagyőztes és magyar bajnok férfi vízilabda csapatának vezetőedzője, Varga Zsolt az utolsó hazai mérkőzésén állhatott a medence partján az Astralpool Sabadell ellen, de az FTC-Telekom 12–10-es vereséggel zárta Bajnokok Ligája csoportkört.

A nyolcas döntőbe már korábban bejutott zöld-fehérek ezúttal a margitszigeti Hajós Uszodában rendezték soros mérkőzésüket, ugyanis jövő héten a belgrádi végjátékban is nyitott körülmények között kell helytállni.

Eredmény,
férfi vízilabda Bajnokok Ligája, csoportkör, 14. forduló:
FTC-Telekom Waterpolo – Astralpool Sabadell 10–12 (1-3, 2-3, 4-2, 3-4)

Az olimpiai bajnok Varga Dénest pihentető Ferencváros az első két negyedben egyáltalán nem találta a ritmust, már négygólos hátrányban is volt. A negyedik negyed elejére ugyan egyenlített, de a hajrá megint a vendég spanyoloké volt.

A csoportharmadik FTC a nyolcas döntő első mérkőzésén a másik csoport másodikjával találkozik, amely várhatóan a címvédő és Zalánki Gergőt foglalkoztató Pro Recco lesz. Az olasz sztárcsapat szerdán a Vámos Mártonnal felálló Olympiakoszt fogadja, és ha nem kap ki otthon, akkor a zöld-fehérekkel játssza a negyeddöntőt.

A másik keddi találkozón az OSC – amelynél már korábban eldőlt, hogy nem lehet ott a nyolcas döntőben – rendkívül gólgazdag találkozón múlta felül a Marseille-t, így győzelemmel zárta a szezont.

Varga Zsolt 2012-ben fejezte be játékos pályafutását, majd utánpótlásedzőként és utánpótlás szakmai igazgatóként dolgozott az FTC-nél. A játékosként olimpiai bajnok Varga 2013-ban, Ambrus Tamást váltotta a Ferencváros férfi felnőtt csapatának vezetőedzői posztján, eddig 15 trófeát gyűjtött be. A távozó szakember két feladatot is ellátott a szezonban, ugyanis 2022 júliusában nevezték ki a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányának, de a Bajnokok Ligája nyolcas döntője után kizárólag a nemzeti csapatra koncentrálhat.

„Köszönünk mindent a világ legjobb edzőjének, 2013-2023” – feszítették ki a szurkolók az összecsapás után a lelátón, miközben a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda kivetítőjén egy búcsúfilmet mutattak a sikerkovács vezetőedzőről.

M4 Sport

További tartalmak