Musorujsag
Élő Eredmények

A vk Szuperdöntőjére már a vébécsapattal menne a bő keretet hirdető Varga Zsolt

A vk Szuperdöntőjére már a vébécsapattal menne a bő keretet hirdető Varga Zsolt

MTI
Huszonnégy fős kerettel, öt kapussal és tizenkilenc mezőnyjátékossal kezdi meg a világbajnoki felkészülést Varga Zsolt, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar szövetség szerdai közleménye szerint a szakember várhatóan a június végén, Los Angelesben sorra kerülő világkupa Szuperdöntőben már a világbajnoki csapattal száll harcba.

Varga Zsolt jövő héten a Ferencvárossal még a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében szerepel, ezt követően, június 5-én, hétfőn – már főállású kapitányként – kezdi meg a válogatott egyik felével a közös munkát, míg zöld-fehérek játékosai június 14-én csatlakoznak.

A keret nagy visszatérője Hárai Balázs, aki legutóbb a tavaly nyári hazai rendezésű világbajnokságon játszott a nemzeti csapatban, majd hosszú hónapokat hagyott ki vállműtétje miatt.

„Szűk az idő a világbajnokságig, én úgy gondolom, ez az a keret, amelyből összeáll majd egy jó csapat, viszont mindenkinek bizonyítania kell, nincsenek garantált helyek – jelentette ki a kapitány. – Több fiatalt is behívtam, úgy gondolom, nekik mindenképpen jót tesz, hogy a válogatottal edzenek, mert így fejlődhetnek. Egyébként pedig sok függ a játékosok fizikai állapotától: miután elkezdünk dolgozni, kiderül, ki milyen szinten áll, meddig fejlődhet, ez nyilván befolyásolja majd a csapatkijelölést is.”

A közös készülést befolyásolja a bukaresti junior világbajnokság, amelyre június 8-án elutazik a keret több érintett fiatal játékosa. Ettől függetlenül is az terv, hogy a világkupa Szuperdöntőre már a vb-csapat megy de ezt persze befolyásolhatják előre nem látható tényezők, például egy-egy kisebb sérülés.

A magyar férfiválogatott kerete:

kapusok:
Grieszbacher Márk (Tigra-ZF-Eger), Gyapjas Viktor (BVSC-Zugló), Lévai Márton (Genesys OSC Újbuda), Szakonyi Dániel (FTC-Telekom Waterpolo), Vogel Soma (FTC-Telekom Waterpolo)

mezőnyjátékosok:
Angyal Dániel (Genesys OSC Újbuda), Aranyi Máté (Genesys OSC Újbuda), Burián Gergely (Genesys OSC Újbuda), Fekete Gergő (FTC-Telekom Waterpolo), Hárai Balázs (Genesys OSC Újbuda), Jansik Szilárd (FTC-Telekom Waterpolo), Konarik Ákos (A-Híd VasasPlaket), Manhercz Krisztián (Genesys OSC Újbuda), Molnár Erik (FTC-Telekom Waterpolo), Nagy Ádám (FTC-Telekom Waterpolo), Nagy Ákos (KSI SE), Német Toni (FTC-Telekom Waterpolo), Pohl Zoltán (FTC-Telekom Waterpolo), Vámos Márton (Olympiakosz, görög), Varga Dénes (FTC-Telekom Waterpolo), Vigvári Vendel (FTC-Telekom Waterpolo), Vigvári Vince (Genesys OSC Újbuda), Vismeg Zsombor (Szolnoki Dózsa), Zalánki Gergő (Pro Recco, olasz)

Borítókép: MVLSZ/Kovács Anikó

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Vb-keretet hirdetett a női pólóválogatott szövetségi kapitánya
Húsz játékossal kezdte meg a felkészülést a nyári világbajnokságra Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. A vb-keret – amely megegyezik a világkupa selejtezőtornáin szereplő csapattal – Székelyudvarhelyen készül egy hetet.
Vízilabda