Musorujsag
Élő Eredmények

Marco Rossi fia Magyarországra igazol

Marco Rossi fia Magyarországra igazol

m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya után a fia, a vízilabdázó Simone is Magyarországon próbál szerencsét.

Eddigi olasz klubja, a szicíliai Circolo Canottieri Ortigia 1928 bejelentette, hogy Simone Rossi négy év után elhagyja az együttest és Magyarországon, az OSC-ben folytatja pályafutását. A canottieriortigia.it szerint további közös tervei is vannak édesapjával magyarországi tartózkodása alatt.

Az Ortigia az elmúlt években Simone Rossival a soraiban döntőbe jutott az Eurokupában, az Olasz Kupában, a legutóbbi szezonban harmadik lett az olasz bajnokságban, amivel kivívta az indulás jogát a Bajnokok Ligájában. A játékos elmondta, négy csodálatos évet töltött a klubnál, barátokat szerzett és bizonyos szinten szirakúzai polgárnak tekinti magát.

Külön megköszönte a klub elnökének, edzőjének és a csapattársaknak, hogy milyen élményeket éltek át együtt és mennyit tudott fejlődni az ott töltött idő alatt. “Amikor ideéreztem, tettem egy ígéretet amit nem tudtam betartani, hogy megnyerjük az Eurolupát. Ezt sajnálom, pedig minden évben megpróbáltuk” – mondta Simone Rossi.

“Az ötlet, hogy a vízilabda “premier ligájában” játsszak, azonnal felkeltette az érdeklődésemet. 30 éves vagyok, és úgy gondolom, hogy ez a lépés egy utolsó nagy, minőségi ugrás a pályafutásomban” – mondta a játékos a vlv.hu-nak. Elárulta, korábban viccelt édesapjával, ha egy kicsit erősebb lett volna a saját sportágában, talán eljöhetett volna vele Budapestre vízilabdázni.

Ahányszor látom őt énekelni a magyar himnuszt, kiráz a hideg… Olaszok vagyunk, de Magyarország befogadott minket és ezért örökké hálásak leszünk” – mondta a játékos.

Az Ortigia megköszönte az elmúlt négy évben nyújtott teljesítményét, a legjobbakat kívánta neki, és megígértél, különleges helyet biztosítanak neki a klub történetében.

Varga Dániel, a bajnoki ezüstérmes OSC vezetőedzője a hét elején elmondta, nagy változások várhatók a klubnál, két héten belül bejelentik a konkrétumokat, hogy kik alkotják a következő szezon csapatát.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: Simone Rossi (fotó:canottieriortigia.it)

További tartalmak