Musorujsag
Élő Eredmények

Keszthelyi Rita egy évvel hosszabbított a Mataróval, de sokáig Spanyolországban maradna

Keszthelyi Rita egy évvel hosszabbított a Mataróval, de sokáig Spanyolországban maradna

m4sport.hu
Egy évvel hosszabbította meg szerződését a CN Mataro női vízilabdacsapatával Keszthelyi Rita, de hosszú távon szeretne Spanyolországban maradni.

A válogatott pólós tavaly nyáron igazolt a Mataróhoz, miután nyolc év után távozott az UVSE-től. Az M4 Sportnak elárulta, keresték más csapatok, de számára az volt a prioritás, hogy maradjon a spanyol klubnál, így megállapodott a folytatásról. „Jól érzem magam kint, úgy gondolom, hogy elégedettek is velem. Egy évnél hosszabb szerződést soha senkivel sem kötöttem, de hosszú távon tervezek Spanyolországban lenni.”

Kapcsolódó tartalom

A Mataro a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában a Sabadell mögött végzett a második helyen. Keszthelyi Rita saját teljesítményével elégedett volt első szezonjában, a csapat eredményeivel kapcsolatban van egy kis hiányérzete, „az egyik döntőt jó lett volna megnyerni”. Úgy véli, a következő szezonban azon kell dolgozni, hogy kiküszöböljék az időnként előforduló dekoncentráltságot, valamint jobban kell teljesíteniük az emberelőnyök kihasználásában.

A 31 éves pólós jelenleg Erdélyben készül a válogatottal a világkupa szuperdöntőjére és a világbajnokságra. Elmondása szerint a női mezőny nagyon szoros, ezért nem kívánt jóslatokba bocsátkozni a vb-szerepléssel kapcsolatban. „A világbajnokságon a négy közé, aztán döntőbe szeretnénk kerülni, de a női mezőny nagyon szoros, bármi megtörténhet. Nem tudjuk, mire leszünk képesek, de azt garantálni tudom, azt a munkát, edzést, gyakorlást, edzőmérkőzést, amit kell, azt meg fogjuk csinálni a legjobb tudásunk szerint.”

Kapcsolódó tartalom

Ráadásul úgy véli, nem szabad túl nagy terhet rakni a csapatra a nagy célok megfogalmazásával. „Szerintem mi mindig azért tudtunk jól játszani, mert nem az volt a cél, hogy világbajnokok akarunk lenni, hanem hogy minden következő mérkőzést megnyerjünk. Én hiszek abban, hogy mindig csak a következő feladatra kell összpontosítanunk, még ha az egy rövid távú cél is. Ez most az lesz, hogy meccsről meccsre, edzésről edzésre jobban felépítsük magunkat és a csapatot. Természetesen azért a hosszú távú cél az, hogy a következő három világversenyen, a két világbajnokságon és az Európa-bajnokságon megszerezzük az olimpiai kvótát.”

Keszthelyi Rita úgy véli, a magyar válogatottra az a jellemző, hogy mérkőzésről mérkőzésre tudja felépíteni a játékát, ezért jó, hogy sok mérkőzés vár a nemzeti csapatra. „Van több mint tíz olyan játékos, akik régóta a keretben vannak és együtt játszanak, de sok új is van, akik még nem tapasztaltak annyi nemzetközi mérkőzést. Az összeszokottság esetleges hiányát kompenzálnunk kell koncentrációval, az pedig jó, hogy sok mérkőzést fogunk játszani, mert minél többet játszunk, szerintem annál jobbak vagyunk” – mondta.

Borítókép: Keszthelyi Rita (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

További tartalmak