Musorujsag
Élő Eredmények

Simone Rossi: Édesapám miatt jöttem Magyarországra, remélem, dolgozhatok vele a futball területén

Simone Rossi: Édesapám miatt jöttem Magyarországra, remélem, dolgozhatok vele a futball területén

m4sport.hu
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának fia, Simone Rossi Magyarországra igazolt az OSC csapatához. M1-nek adott interjújában elmondta ennek a döntésnek a körülményeit, de jövőbeli céljairól és futballal való kapcsolatáról is beszélt.

„Március végén érkezett a hívás az OSC-től. Nehéz döntés volt, mert jól éreztem magam ott, szép négy évet töltöttem el az Ortigiában” – kezdte Simone Rossi.

„Azért döntöttem a Magyarországra váltás mellett, mert édesapám már 10 éve ott dolgozik, és a jövőben bízom benne, hogy vele dolgozhatok a futballban. De nem akartam abbahagyni a vízilabdát, így aztán nagyon örültem, hogy egy külföldi klub hív, mert ez azt jelenti, hogy jól dolgozom. Ez az új tapasztalat sok új energiát, új impulzust ad nekem” – mondta mondta jövőjéről a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának fia.

„Tudom, hogy a magyar bajnokság az egyik legerősebb a világon, sok a jó játékos, technikailag és fizikailag is erős. Boldog vagyok, amiért ide igazolhatok, szeretném látni, hogy képes vagyok-e erősíteni úgy a csapatot, hogy az teljesítse a célját” – mondta ezt már új csapatával kapcsolatban.

Szerinte ez egy előrelépés a karrierjében, hisz bár tudja, sok játékos távozik a klubtól, de érkeznek fiatalok, akik a csúcsra szeretnének törni, ő pedig bízik benne, hogy hozzá tud járulni a sikerhez.

Kapcsolódó tartalom

„Édesapám, amkor megtudta, hogy az OSC hív, rögtön azt mondta, hogy jöjjek Budapestre. Évente csak kétszer látjuk egymást mostanában, így nagy dolog, hogy újra együtt lehetünk, jó ez a családnak is” – mondta családjával és apukájával kapcsolatban, akiről azt is megjegyezte, ő hiába akart kiskorában inkább focista lenni, apukája lebeszélte róla, szerinte nem neki való sport, ettől függetlenül tanulja, hogy egyszer vele dolgozhasson. UEFA B alapoklevele már van is, de továbbra is fejleszti magát.

Kiderült az is, hogy legközelebb a magyar-litván Eb-selejtező alkalmával érkezik Budapestre, június végén pedig ide is költözik.

Válogatott szerepléséről elmondta végezetül, bár  nyár óta nem hívta őt be az olasz kapitány a keretbe, reméli, lesz még alkalma bizonyítani az olasz csapatban.

Borítókép: Fotó: MTI/Kovács Tamás-Circolo Canottieri Ortigia

További tartalmak