Musorujsag
Élő Eredmények

További válogatott játékosok távoznak a bajnoki ezüstérmes OSC-től

További válogatott játékosok távoznak a bajnoki ezüstérmes OSC-től

m4sport.hu
Az idei pólóbajnokságban ezüstérmet szerző OSC-t.a jelentős átalakulás ellenére, továbbra is az élmezőnybe várja az együttes szakmai vezetője.

A férfi vízilabda Bajnokok Ligájában aratott győzelemmel zárta a szezont az OSC Újbuda, miután hazai medencében legyőzték a Marseille csapatát 18–13-ra. A mérkőzést követően kiderült, Angyal Dániel mellett Manhercz Krisztián is távozik, mindketten a francia csapatnál folytatják.

Kapcsolódó tartalom

A találkozó után Varga Dániel, az együttes vezetőedzője elmondta, nagy változások várhatók a klubnál, két héten belül bejelentik a konkrétumokat. Az első komolyabb bejelentésére nem is kellett sokat várni, Cseh Sándor szakmai vezető az együttes Facebook-oldalán értékelte a szezont és jelentett be további távozókat.

Ebből kiderül, sok változás lesz a csapatnál, bár sokan maradnak, mégis szinte új együttes indul a jövő évi bajnokságban. Kiemelte, nehéz megfogalmazni a célt, hiszen nem ismerik még pontosan a többi csapat végleges keretét, de az elsőszámú cél a négy közé jutás lesz.

A bejegyzés végén pedig felsorolta a távozókat, így biztos, hogy Angyal és Manhercz mellett Bundschuh Erik, Burián Gergő, Csacsovszky Erik, Dala Döme, Lévai Márton és Szűcs Dániel is távozik a csapattól.

Az érkezőket is bejelentették, korábban csak Simone Rossi érkezése tűnt biztosnak. A labdarúgó-válogatott kapitányának, Marco Rossinak a fiától korábbi klubja már el is köszönt. Azóta kiderült, új játékosok mellett az edzői stáb is erősödik.

Cseh Sándor az M1-nek nyilatkozva elmondta, a hazai porondon nyújtott teljesítménnyel elégedettek lehetnek, hiszen két fináléban is sikerült megszorongatni a legjobb magyar csapatot, a Ferencvárost, a nagyjából velük egy szintről induló Vasast pedig két sorozatban is sikerült megelőzni. Úgy véli, nemzetközi színtéren is fejlődött az OSC, hiszen egy-egy balszerencse vagy rutintalanság miatt elvesztett pont hiányzott csak ahhoz, hogy reális esélyük legyen a nyolc közé jutásra a BL-ben. „Összességében elégedettek lehetünk azzal, amit a csapat mutatott az évben.”

A keret átalakulásával kapcsolatban elmondta, természetesen nem örülnek a sok távozásnak, de egy bizonyos mértékig mindez tervezett volt. „Ez a csapat kimaxolta az elmúlt három évben a képességét. Fantasztikusak a második helyek, de egy második helyezett csapatot nem érdemes hosszú távon fenntartani. Teljesen új vonalat indítunk el, lehet, hogy egy kicsit gyengébb lesz a csapat, lehet, hogy nem fogja elérni a második helyet, de egy új munkát kezdünk el” – fogalmazott, hozzátéve, hogy tehetséges csapatot sikerült verbuválni, ennek pedig egy-két éven belül meg kell mutatkoznia.

„Sok mindennel elégedett vagyok, jól dolgoztunk az egész szezonban, nagyon szép részsikereink vannak, de a katarzis elmaradt” – értékelte a szezont az M1-nek Varga Dániel vezetőedző. Véleménye szerint a bajnokságban, a hazai kupában és a Bajnokok Ligájában is „egy-egy gól, egy-egy blokk” hiányzott csak a nagy bravúrhoz. „Ha fél perccel hamarabb véget ér a meccs, akkor lehet, hogy kupagyőztesek vagyunk” – említette példaként.

A keret átalakulásával kapcsolatban Varga Dániel is úgy vélekedett, hogy az OSC elérte lehetőségei határát, de ezzel a kerettel csak megszorongatni sikerült a Fradit, de nyerni nem. „Nem akartuk tovább feszíteni a húrt, ezért kicseréltük a csapatot. Nagyon várom a következő szezont, építkezni kell és ez nagyon inspiráló. A kiinduló pont az volt, hogy ambíció, potenciál, mentalitás, a többi pedig menet közben fog alakulni” – fogalmazott.

Borítókép: Budapest, 2023. május 18. Az Újbuda játékosai a férfi vízilabda országos bajnokság döntőjének második Genesys OSC Újbuda - FTC-Telekom Waterpolo mérkőzés elején a Komjádi uszodában 2023. május 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak