Musorujsag
Élő Eredmények

Kőkemény, de nem lehetetlen feladat vár a Fradi pólósaira a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében

Kőkemény, de nem lehetetlen feladat vár a Fradi pólósaira a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében

MTI
Belgrádban rendezik szerdától szombatig a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjét, amelyben újra a FTC-Telekom Waterpolo képviseli a magyar színeket.

A legrangosabb európai kupasorozatban 2019-ben győztes, 2021-ben ezüst-, tavaly bronzérmes Ferencvárosnak rendkívül nehéz dolga lesz, ugyanis ezúttal már a négy közé jutásért a „világválogatott” Pro Reccóval játszik, amely két évvel ezelőtt a fináléban, tavaly pedig az elődöntőben állította meg a zöld-fehéreket.

Mindkét gárda magabiztosan nyerte hazájában a bajnokságot és a kupát is. A BL-ben a Recco ugyanakkor tőle szokatlan módon csak csoportja második helyén végzett, ugyanis kikapott a Vámos Mártonnal felálló Olympiakosztól, valamint otthon a Barcelonetától is.

Mindez azt mutatja, hogy a világsztárokkal – köztük a magyar válogatott Zalánki Gergővel – felálló, tízszeres győztes Recco sem verhetetlen, ráadásul az olasz együttes a negyeddöntőben általában még nem pörög a legmagasabb fordulatszámon, 2019-ben például igencsak megszenvedett a nyolc között a mindössze rendezőként résztvevő német Hannover ellen. Tavaly pedig egy végletekig kiélezett meccsen Zalánki utolsó pillanatban szerzett góljának köszönhetően nyert 11-10-re a Barceloneta ellen.

Kapcsolódó tartalom

Az európai szövetség, a LEN első alkalommal kiadott ranglistáján a Pro Recco foglalja el az első, a Ferencváros pedig a második helyet, így a szerdai program zárómérkőzésén gyakorlatilag a világ két legjobb klubcsapata találkozik egymással.

Nem kis feladat ez Varga Zsolt vezetőedzőnek, aki ezen a viadalon zárja tízéves ferencvárosi, trófeákban és sikerekben gazdag pályafutását, ugyanis ezt követően már kizárólag csak a magyar válogatott szövetségi kapitányi feladataira összpontosít.

Ezen az ágon egy fokkal könnyebb feladat vár majd a győztesre, hiszen az olasz és a görög bajnoki második Brescia, illetve Vuliagmeni párharcának továbbjutójával kerül szembe.

„Csakis a Recco elleni negyeddöntőre készültünk, kétségtelenül nekik van a legerősebb keretük, de elszántak vagyunk és komoly csatát szeretnénk vívni velük. Nem igazán lehet nagy dolgot kitalálni ahhoz, hogy legyőzzük őket, egyetlen út van, mégpedig az, hogy minden apró párharcot meg kell nyerni védekezésében és támadásban is, újra és újra. Ez működhet, semmi más” – idézte a helyszínről a LEN Varga Zsoltot.

Varga Dénes, a gárda olimpiai bajnoka hangsúlyozta, a nyolcas döntő mindig nehéz volt, de kétségkívül a mostani lesz a legnehezebb. Hozzátette, „semmit nem adnak majd ingyen”, küzdeniük kell és rendkívül fegyelmezett játékra van szükségük a Recco ellen.

A Ferencváros és a Pro Recco összecsapását szerdán 19.50-től élőben közvetíti a Duna World és az m4sport.hu.

A belgrádi nyolcas döntő programja:
szerda:
Zodiac Barceloneta (spanyol)-Jug Adriatic Dubrovnik (horvát) 15.30
VK Novi Beograd (szerb)-Olympiakosz (görög) 17.00
AN Brescia (olasz)-NC Vuliagmeni (görög) 18.30
Pro Recco (olasz) – FTC-Telekom Waterpolo 20.00

csütörtök:
az 5-8. helyért: 15.30 és 17.00
elődöntő:
VK Novi Beograd/Olympiakosz – Zodiac Barceloneta/-Jug Adriatic Dubrovnik 18.30
Pro Recco/FTC-Telekom Waterpolo – AN Brescia/Vuliagmeni 20.00

péntek:
a 7. helyért 19.00
az 5. helyért 21.00

szombat:
bronzmérkőzés 19.00
döntő 21.00

Borítókép: Belgrád, 2022. június 3. A ferencvárosi Varga Dénes (b) és Zalánki Gergő, az olasz csapat játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében játszott FTC Telekom Waterpolo – Pro Recco mérkőzésen Belgrádban 2022. június 3-án. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak