Musorujsag
Élő Eredmények

Utolsó meccsén simán kikapott, a hatodik helyen zárt a vízilabda BL-ben az FTC

Utolsó meccsén simán kikapott, a hatodik helyen zárt a vízilabda BL-ben az FTC

m4sport.hu
Az Olympiakosz öt góllal bizonyult jobbnak a magyar bajnoknál a belgrádi helyosztón.

A Ferencváros hatodik helyen végzett a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában: a zöld-fehérek Varga Zsolt vezetőedző búcsúmeccsén 9-4-es vereséget szenvedtek a Vámos Mártonnal felálló Olympiakosztól a Belgrádban zajló nyolcas döntő pénteki helyosztóján. A szakember tíz év után, 15 trófeával – közte többek között bajnoki, BL- és Eurokupa-győzelemmel – távozik és a jövőben már csak a magyar szövetségi kapitányi feladataira koncentrál.

Férfi Bajnokok Ligája, nyolcas döntő (Belgrád):
az 5. helyért:
Olympiakosz (görög) – FTC-Telekom Waterpolo 9-4 (2-3, 1-0, 3-0, 3-1)
gólszerzők: Vámos, Geniduniasz 2-2, Filipovic, Derviszisz, Murikisz, Funtulisz, Guvisz 1-1, illetve Argiropulosz 2, Vadovics, Varga Dé. 1-1

Szakadó esőben ugrottak medencébe a csapatok, a görögök pedig az első támadásból előnybe kerültek a kétszeres olimpiai bajnok szerb Filip Filpovic remek balkezes kapáslövésével. Az első ferencvárosi kapura lövésre két és fél percet kellett várni, ekkor Vadovics Viktor közelről találta telibe Marko Bijacot. Fél perccel később emberelőnyben megismétlődött ez a párbaj, de ezúttal Vadovics nyert a horvát válogatott világbajnok kapusa ellen. A Ferencváros egy megúszás után fordított, az olimpiai bajnok Varga Dénes iramodott meg és fejezte be egyedül az akciót. Egy perccel a negyed vége előtt azonban a zöld-fehérekkel 2019-ben BL-győztes Vámos Márton egyenlített. Szinte már mindkét csapat a dudaszót várta, amikor Sztilianosz Argiropulosz gondolt egyet, és jó messziről meglepte Bijacot.

Kapcsolódó tartalom

A második negyedben rengeteg egyéni hibát és elrontott lövést láthatott az ázó közönség, az egyetlen értékelhető megmozdulás Jorgosz Dervisziszhez fűződött, aki fél perccel a nagyszünet előtt egy pattintott lövéssel egyenlített.

Hasonlóképpen indult a harmadik negyed, amelynek közepén Vámos lefordulásból lőtt a hálóba, a magyar csapat játékosaira pedig Varga Zsolt időkérése sem hatott, kimaradt a fór. Az Olympiakosz a meccs során először vezetett két góllal, Konsztantinosz Murikisz centerből verte meg az emberét. Az újabb FTC-kapufa után Murikisz harcolt ki ötméterest, amelyet az ex-ferencvárosi Jannisz Funtulisz értékesített. A Ferencváros egymást követő két negyedben maradt gólt nélkül (6-3).

A záró nyolc perc elején egy fór után a Ferencvárosnak még esélye lehetett volna meccsben maradni, de sokadszor is a felső léc mentette meg a görögöket, akik Konsztantinosz Geniduniasz duplájának is köszönhetően gyorsan eldöntötték a találkozó végkimenetelét. A ferencvárosi gólcsendet végül Argiropulosz törte meg 21:35 perc után, a vége így 9-4 lett.

“Az elmúlt tíz évben voltak olyan pillanatok amiket többször vissza kel nézni, hogy megértse mi történt mondta a mai találkozóval kapcsolatban. Ahogy megkaptuk a negyedik gólt, olyan volt, mint ha megtört volna minket, olyan volt, mint ha egy ólomtengerben úsztunk volna, az ellenfélnek pedig ez olyan önbizalmat adott, amivel meg tudták nyerni a meccset. Sok minden történt ebben a tíz évben szépen lépésről lépésre haladtunk, én is megtanultam a szakmát és jöttek a sikerek is, Eurokupa-győzelem, BL-siker, bajnokságok, most a végére jött ki egy kis fáradtság” – értékelt Varga Zsolt a találkozó után.

korábban:
a 7. helyért:
Jug Adriatic Dubrovnik (horvát)-Brescia (olasz) 14-10 (2-4, 5-1, 2-1, 5-4)
A nyolcas döntő további programja:
szombat:
bronzmérkőzés: Zodiac Barceloneta-Vuliagmeni 19.00
döntő: Novi Beograd-Pro Recco 21.00

Borítókép: Varga Zsolt, az FTC vezetõedzõje a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcasdöntõjében MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak

Kapcsolódó hírek