Musorujsag
Élő Eredmények

Vámos Márton: Úgy gondoltam, azzal tudom a Fradit és edzőjét megtisztelni, ha teljes erőből játszom ellenük

Vámos Márton: Úgy gondoltam, azzal tudom a Fradit és edzőjét megtisztelni, ha teljes erőből játszom ellenük

m4sport.hu
A válogatott vízilabdázó érezte, hogy egyik csapat sem a csúcsformáját hozta, ő azonban mégis igyekezett megtisztelni egykori klubját.

Vámos Mártonnal felálló Olympiakosz végzett a Belgrádban zajló férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjének ötödik helyén miután a pénteki helyosztón 9-4-re nyert a Ferencváros ellen. A magyar együttesnél ez volt Varga Zsolt vezetőedző búcsúmeccse. A szakember tíz év után, 15 trófeával – közte többek között bajnoki, BL- és Eurokupa-győzelemmel – távozik és a jövőben már csak a magyar szövetségi kapitányi feladataira koncentrál.

Nem ez volt életünk legkoncentráltabb meccse de ezt mindkét csapat elmondhatja. Nem úgy készültem, mint ha BL-döntőt játszanék, nem a Fradit lebecsülve, vagy nem akartam volna nyerni, de azért más egy ötödik helyért játszani” – értékelt a találkozó után Vámos az M4 Sport kamerái előtt.

Az előző szezonban még a zöld-fehéreket erősítő játékos elmondta, a Fradi nagyon jól kezdett, onnan kellett nekik 1-2 gólos hátrányból visszakapaszkodni, ami sikerült, a végére felőrölték a magyar bajnokot.

Sokat gondolkoztam, hogyan kellene belemenni egy ex-csapatom elleni mérkőzésbe és végül is arra jutottam, – tudva, hogy ez Varga Zsolt utolsó mérkőzése a kispadon – azzal tudom őket és Zsoltot is megtisztelni ha teljes erőből játszom ellenük” – mondta roppant sportszerűen a magyar válogatott alapembere.

Örülök, hogy megszereztük az ötödik helyet, de ez a csapat nem erre volt hivatott. Felemás év volt, megvertük otthon a Pro Reccót de kikaptunk kétszer a Barcelonetától. Sajnos pont amikor a top formában kellett volna játszani a Novi Beograd elleni negyeddöntőben, akkor nem sikerült” – összegzett.

Borítókép: Belgrád, 2023. június 2. Varga Zsolt, a Ferencváros vezetőedzője (b) gratulál Vámos Mártonnak, a görög csapat játékosának a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében, az 5-6. helyért játszott FTC-Telekom Waterpolo - Olimpiakosz Pireusz mérkőzés végén Belgrádban 2023. június 2-án. A Ferencváros 9-4-es vereséget szenvedett így a hatodik helyen végzett. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak

Kapcsolódó hírek