Musorujsag
Élő Eredmények

Zalánki Gergő BL-győztes a Pro Reccóval

Zalánki Gergő BL-győztes a Pro Reccóval

mti
Zalánki Gergő csapata, az olasz Pro Recco megvédte címét a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában.

Az olasz sztáregyüttes a belgrádi nyolcas döntő szombati fináléjában – többek között a magyar válogatott négy gólt szerző balkezesének klasszis játékával – 14-11-re nyert a házigazda Novi Beograd ellen. A Recco összességében a 11. sikerét aratta ebben a sorozatban, egymást követő harmadik alkalommal diadalmaskodott, erre korábban csak a jugoszláv Mladost Zagreb volt képes 1968 és 1970 között.

A két csapat egy évvel ezelőtt ugyanitt találkozott egymással – igaz, akkor a fedett uszodában –, és a Recco végül ötméteresekkel diadalmaskodott. A hős pedig az öt gólt szerző Zalánki volt, aki 12 másodperccel a vége előtt egyenlített, majd az utolsó büntetőt értékesítette. Harmadszor fordult elő a sorozat történetében, hogy egymást követő két évben ugyanaz a két csapat vívja a finálét.

Ezúttal az olaszok annak ellenére vezettek rendkívül magabiztosan 9-5-re a nagyszünetben, hogy a második negyedben négy percig eggyel kevesebben voltak a vízben, mert Gonzalo Echeniquét videózás után brutalitás miatt kiállították. A harmadik játékrészben a házigazda kétszer is két gólra kapaszkodott fel, de Zalánki és Francesco Di Fulvio gondoskodott arról, hogy a záró nyolc percre visszaálljon a négytalálatnyi különbség (13-9). A zárónegyedben a Novi Beogradnak már nem maradt esélye, a Recco rendkívül könnyedén diadalmaskodott. Ez egyébként mindhárom belgrádi találkozójáról elmondható, a negyeddöntőben a Ferencvárost 8-4-re, az elődöntőben pedig a Vuliagmenit 12-8-ra győzte le.

A harmadik helyet a spanyol Barceloneta szerezte meg, amely a bronzmeccsen végletekig kiélezett csatában, ötméteresekkel győzte le a görög Vuliagmeni együttesét. Története során a Vuliagmeni először jutott négy közé a BL-ben, így a veresége ellenére is a legnagyobb sikerét érte el, míg a Barceloneta 2013, 2015 és 2018 után negyedik alkalommal lett bronzérmes.

Férfi Bajnokok Ligája, nyolcas döntő (Belgrád):
döntő:
Novi Beograd (szerb) – Pro Recco (olasz) 11-14 (1-4, 4-5, 4-4, 2-1)

bronzmérkőzés:
Zodiac Barceloneta (spanyol) – Vuliagmeni (görög) 14-13 (3-2, 1-2, 3-2, 2-3, 5-4) – ötméteresekkel

A nyolcas döntő végeredménye:
1. Pro Recco
2. Novi Beograd
3. Zodiac Barceloneta
4. Vuliagmeni
5. Olympiakosz (görög)
6. FTC-TELEKOM WATERPOLO
7. Jug Dubrvonik (horvát)
8. Brescia (olasz)

Borítókép: Zalánki Gergő (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak