Musorujsag
Élő Eredmények

Zalánki Gergő: Ez karrierem legnagyobb győzelme, óriási meló volt

Zalánki Gergő: Ez karrierem legnagyobb győzelme, óriási meló volt

MTI
Zalánki Gergő, a Pro Recco magyar válogatott vízilabdázója karrierje egyik legnagyobb győzelmeként élte meg szombat este a Novi Beograd elleni Bajnokok Ligája-sikert, amivel az olasz sztárcsapat címét megvédve sorozatban harmadszor diadalmaskodott.

„Nagyon jól kezdtük, folytattuk és úgy is fejeztük be. Az volt bennünk, hogy nem állunk meg, le a kalappal a csapat előtt, óriási meló volt” – értékelt az M4 Sportnak Zalánki Gergő, miután a Pro Reccóval megvédték címüket a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában. A magyar játékos kiemelte, segít, hogy már tavaly is szinte ebben az összetételben játszottak együtt, mindenki egyért. Sandro Sukno vezetőedzőt is tisztelik, amit mond, végrehajtják és működik. A játékukat megvalósítják, bárki is az ellenfél

Nekem a gólszerzés a feladatom, az első szó, amit megtanítottak olaszul, hogy lövés-lövés-lövés” – tért ki saját szerepére Zalánki. – De a csapat védekezés is nagyon jó, még egy passz mindig belefér a támadásainkba, akár két másodperccel a vége előtt is.”

„A tavalyi a döntő is nagy öröm volt, de ahogy ezt az egész meccset lejátszottuk, ahogyan küzdöttünk a négyperces alatt, egy nagyobb győzelemnek élem meg. Ez karrierem egyik legnagyobb győzelme, fantasztikus, hogy ilyen jól és kontrolláltan tudtunk lehozni egy ilyen komoly meccset” – mondta az MTI-nek  Zalánki. A sportoló egy évvel ezelőtt a döntőben ugyancsak a Novi Beograd ellen ötször volt eredményes és ő dobta be a győztes ötméterest, a mostani találkozón pedig négy remek gólt szerzett.

A 28 éves balkezes elmondta, hogy a találkozó kulcsa az a négy perc volt, amikor végig eggyel kevesebben voltak a vízben, miután Gonzalo Echeniquét brutalitás miatt kiállították.

„Sok mindent gyakoroltunk év közben, de azt nem, hogy öt a hatba hogyan támadjunk, ehhez képest egész jól sikerült, és ezt egyéni kvalitásból megoldottuk. Amikor védekeztünk, a Novi Beograd kicsit megzavarodott ebben a periódusban, pedig ezt leszámítva az egész meccsen nagyon jól működött az emberelőnyük. Ezután már magabiztosan tartottuk az előnyünket” – mondta Zalánki, akinek jövőre jár le a szerződése, de már mindkét fél kinyilvánította szándékát a folytatásról.

„Azt hiszem, ezzel jó tárgyaló pozícióban leszek” – fogalmazott viccesen a magyar klasszis, aki tíz nap múlva csatlakozik a világbajnokságra készülő magyar válogatotthoz, de addig még Olaszországban egy költözés is vár rá.

A Recco „tiszteletbeli magyarja”, az ausztrál Aaron Younger sorozatban a negyedszer, összességében ötödször nyerte meg a Bajnokok Ligáját. A 32 éves játékos – aki Magyarországon Szegeden, Szolnokon és a Ferencvárosban is játszott, utóbbi kettővel BL-t is nyert és a felesége is magyar – az M4 Sportnak elmondta, elképesztő érzés, hogy sorozatban aratja a diadalokat, az utóbbi hármat pedig ugyanazokkal a csapattársakkal.

„Hamar be kellene fejeznem, mert innen már csak lefelé vezethet a pályafutásom. Viccet félretéve, szerencsés vagyok, hogy ilyen játékosokkal játszhattam és ilyen csapatokban, ez kiváltság. Lehet, a csúcson kéne abbahagynom…” – mondta Younger.

Borítókép: M4 Sport

További tartalmak