Musorujsag
Élő Eredmények

Húszig jutott a magyar női pólóválogatott a görögök elleni világkupa-negyeddöntőn

Húszig jutott a magyar női pólóválogatott a görögök elleni világkupa-negyeddöntőn

m4sport.hu/MTI
Bíró Attila csapata kiváló támadójátékot produkált, s 20–13-ra legyőzte Görögországot a világkupa negyeddöntőjében.

A magyar válogatott ott folytatta, ahol az olaszok és a kanadaiak ellen felkészülési meccseken abbahagyta, Bíró Attila tanítványai nagyszerű teljesítményt nyújtottak, a játék minden elemében felülmúlták riválisukat – első hét góljukból hatot akcióból szereztek – és gyakorlatilag a nagyszünetre eldöntötték az összecsapást.

A görögök a folytatásban ugyan már egy fokkal kevésbé játszottak alárendelt szerepet, de így sem volt esélyük még a felzárkózásra sem. A magyar csapatban számos kiemelkedő teljesítmény volt, a legeredményesebb pedig kapitány Keszthelyi Rita volt hat góllal.

Bíró Attila olimpiai bronzérmes együttese szombaton a négy között szinte biztosan az izraeliek ellen „melegítő” amerikai csapattal találkozik. Az első két hely automatikus kvalifikációt jelent a 2024-es dohai világbajnokságra.

Női világkupa, szuperdöntő (Long Beach), negyeddöntő:
Magyarország-Görögország 20-13 (6-2, 6-4, 3-2, 5-5)
a magyar csapat gólszerzői: Keszthelyi 6, Rybanska, Garda, Leimeter 3-3, Tiba, 2, Mahieu, Faragó, Pőcze 1-1

Borítókép: Budapest, 2023. június 11. Az olasz Chiara Tabani (b) és Keszthelyi Rita a SEAT Kupán, a Magyarország - Olaszország női vízilabda felkészülési mérkőzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2023. június 11-én. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak