Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Bíró Attila: A kelleténél egy kicsit jobban belementünk ebbe a kamikaze vízilabdába

Bíró Attila: A kelleténél egy kicsit jobban belementünk ebbe a kamikaze vízilabdába

m4sport.hu
A magyar női vízilabda-válogatott magabiztos, 26-21-es győzelmet aratott a házigazda japán csapat felett a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokság csoportküzdelmeinek második fordulójában.

„Nagyon fura nekem ez az eredmény – kezdte értékelését Bíró Attila, a női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Egyrészt örömteli, hogy 26 gólt dobtunk és szép dolgokat csináltunk elöl, de 21-et kapni azért fura. Ennyit talán még nem is kaptunk. A kelleténél egy kicsit jobban belementünk ebbe a kamikaze vízilabdába, ha azt nézem, hogy többel vertük meg őket, mint az olimpián, akkor örülök. Egyébként nyilvánvalóan soka a 21 bekapott gól.”

A szövetségi kapitány úgy fogalmazott, este megbeszélik a mérkőzés tapasztalatait, majd elengedik, mert a győzelem volt a lényeg és teljesen mindegy a gólarány.

„Örültem volna több védésnek, több blokknak. Ez nem valósult meg, remélem holnapután több lesz mind a kettőből” – mondta Bíró.

Hajdú Kata 17 évesen 5 lövésből 5 gólt szerzett, a fiatal játékos Keszthelyi Ritát megelőzve lett a legfiatalabb magyar vb-gólszerző.

„Kicsit olyan volt, mint egy kézilabdameccs, ahol oda-vissza vannak a gólok. Nem méltó hozzánk, hogy ilyen sok gólt kapunk egy japánok elleni meccsen. Próbáljuk kijavítani a hibákat és minél jobb eredményt elérni” – fogalmazott Hajdú.

„Ki merem mondani, nagyon izgultam a meccs előtt, de a lányok segítettek, hogy átessek ezen a holtponton. Köszönöm nekik, hogy kialakítottak nekem szituációkat, amijket be tudtam lőni” – tette hozzá.

A négygólos Vályi Vanda azt mondta, felkészültek a japánok stílusára, de még „élesednie” kell a válogatottnak.

„Amíg megnyerjük a meccset, nyugodtan feküdhetünk le aludni. Pozitív élményekkel és nagyon sok tanulsággal kell kiszállni a medencéből” – mondta Vályi.

Borítókép: Fotó: MVLSZ/Kovács Anikó

További tartalmak