Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: Keszthelyitől kapott labdát, hogy megdöntse a korcsúcsát, majd 5/5-ig meg sem állt a legfiatalabb magyar vébégólszerző

Videó: Keszthelyitől kapott labdát, hogy megdöntse a korcsúcsát, majd 5/5-ig meg sem állt a legfiatalabb magyar vébégólszerző

M4 Sport
Azzal, hogy bevágta a Keszthelyi Rita által átengedett büntetőt, át is vette elődjétől a legfiatalabb magyar világbajnoki gólszerző kitételt Hajdú Kata – és az ötös után ötig meg sem állt, hibátlan lövőszázalékkal lett a válogatott legeredményesebb pólósa a Japán elleni gólfürdőben.

Keszthelyi szintén 17 éves volt, mikor 2009-ben az olaszoknak betalált, Hajdú azonban még fiatalabbként ugrott medencébe vébédebütálásán, hogy aztán a japán felzárkózás kellős közepén – amely nem mindennapi kapusgóllal indult – épp Keszthelyi pöccintse át számára a lehetőséget, hogy a kiharcolt ötméterest gólra váltsa.

Az UVSE ifjú, de már kétszeres bajnok vízilabdázója nem habozott, 5-4-re módosította az állást, és még további négy lövést eresztett meg a lefújásig, és mind a négy a kapuban is kötött ki. Öt góljával a mieink legeredményesebbjeként zárta a szokatlanul góldús, 26-21-re megnyert meccset, amely egyben előrevetíti: Új-Zéland csütörtöki legyőzése közvetlenül negyeddöntőbe jutást ér.

Egyben lehetőséget adott a rendezőknek, hogy jó név mellé kerüljenek a góljai: ugyanis az első kettőnél még Mahieu Geraldine neve tűnt fel a közvetítésben, mivel Kanada megverésekor még őt nevezte Bíró Attila ötös sapkában. (A 15 fős keretből minden alkalommal 13 játékos nevezhető.)

„Nagyon izgultam a meccs előtt, de a lányok segítettek, hogy átessek ezen a holtponton. Köszönöm nekik, hogy kialakítottak nekem szituációkat, amiket be tudtam lőni” – szerénykedett később Hajdú.

A női vízilabda-válogatott meccseit, ahogy a vizes világbajnokság eseményeit, az M4 Sport tévés és online csatornáin közvetítjük élőben.

Borítókép: Hajdú Kata (fotó: MVLSZ/Kovács Anikó)

További tartalmak