Musorujsag
Élő Eredmények

Rybanska Natasa: Összetört a szívem, óriási csalódás a vereség

Rybanska Natasa: Összetört a szívem, óriási csalódás a vereség

m4sport.hu/MTI
Bíró Attila szövetségi kapitány szerint a magyar női vízilabda-válogatott játékosai ugyan mindenre fel voltak készülve a spanyolok elleni világbajnoki negyeddöntő előtt, de ahogyan tanítványai is fogalmaztak, nem tudták megvalósítani az előzetesen eltervezett elemeket.

 

Bíró Attila: A helyzeteink megvoltak, többet kellett volna belőni az emberelőnyben

„Valószínűleg az ellenfélnél jobb játékosok vannak, mi kihagytuk az emberelőnyöket, nem tudtuk leblokkolni a lövőiket, ők pedig le tudták a mieinket. Ráadásul náluk van egy olyan külső kör, ami most, amikor egész jól ki tudtuk venni a centereiket, bárhonnan át tudta lőni a zónát” – válaszolta a szakember a fukuokai találkozót követően az MTI azon kérdésére, hogy miért nem sikerült az előre megbeszélt dolgokat végrehajtani.

A mérkőzés összefoglalója

„Mindenre fel voltunk készülve, de ha nincs igazán kapusteljesítmény és több blokk, akkor nem lehet legyőzni egy ilyen spanyol csapatot” – fogalmazott a kapitány, aki szerint ha a záró negyedben Szilágyi Dorottya góljába nem fújnak kontrát a bírók – amivel mínusz egyre zárkózott volna a csapat –, akkor nem kaptak volna ki.

„Ezek fájó nüanszok, amik most nem a mi javunkra dőltek el, ugyanakkor a vereségünk a védekezésünkön és a fórjátékon is múlt.”

Bíró Attila a folytatással kapcsolatban kiemelte, szerencsére az elmúlt világbajnokságokon csak 2017-ben Budapesten kellett az ötödik helyért játszaniuk, akkor ezt a feladatot sikerrel abszolválták és erre készülnek most is. A játékosok közül elsőként Rybanska Natasa nyilatkozott a sajtó képviselőinek, a válogatott kiválósága könnyek között értékelt:

„Összetört a szívem, óriási csalódás a vereség. Az egész csapat és én is nagyon bíztam benne, hogy nyerni fogunk. Annyit tudok mondani, hogy ugyanúgy szeretem a társaimat, büszke vagyok arra, amennyi munkát elvégeztünk a felkészülés során. Sokat fejlődtünk, de nem tudtuk ma megmutatni, mennyi van bennünk” – mondta Rybanska.

Kapcsolódó tartalom

Vályi Vanda már jóval racionálisabb és keményebb szavakat fogalmazott meg: „A játék minden elemében jobbak voltak ma a spanyolok, akik egyébként semmi olyat nem csináltak, amit mi ne tudtunk volna előre. Fel voltunk készülve, mégis az ő akaratuk érvényesült. Ez szerintem már egyszerűen butaság, hogy az ellenfél jó játékosait hagyjuk gólokat lőni” – mondta a Ferencváros játékosa, aki szerint a folytatás ugyanolyan nehéz lesz, mintha továbbjutottak volna, persze „teljesen más szájízzel”.

A magyar csapat legeredményesebb játékosa, a négygólos Garda Krisztina úgy kezdte értékelését, hogy azt kívánja, bárcsak egy gólt se lőtt volna, de a válogatott győz.

„Az viszont szerintem megengedhetetlen, hogy megbeszéljük előre, hogy bizonyos játékosok lehetőleg ne lőjenek sok gólt, majd az egyik szerez ötöt. Jócskán voltak eladott labdáink, és az emberelőny-kihasználás sem volt rendben” – mondta a magyar válogatott egyik legjobbja.

Bíró Attila együttese az 5-8. helyért folytatja szereplését a viadalon, amelyen csak a két döntős jut olimpiai indulási joghoz. A magyarok szerdán a görögökkel találkoznak, a mérkőzés magyar idő szerint 8.30 órakor kezdődik és az M4 Sport élőben közvetíti.

A tavaly, hazai környezetben világbajnoki ezüstérmes magyar csapat legközelebb a januári Európa-bajnokságon biztosíthatja párizsi szereplését, a kontinensviadalon egy kvótát osztanak ki.

Eredmény
női vízilabdatorna, negyeddöntő
Spanyolország-Magyarország 12-9 (3-2, 3-2, 4-3, 2-2)
gólszerzők: Forca 5, Ruiz, Camus 2-2, Ortiz, Espar, Garcia Godoy 1-1, illetve Garda 4, Keszthelyi 3, Leimeter, Gurisatti 1-1
Magyarország:
Magyari – Szilágyi, Vályi, Gurisatti, Parkes, Rybanska, Keszthelyi – Hajdú, Mahieu, Máté, Garda, Leimeter, Neszmély (kapus)

 

Borítókép: World Aquatics Championships 2023 Water Polo HUN-ESP (Fotó: Aniko Kovacs/World Aquatics)

További tartalmak