Musorujsag
Élő Eredmények

Többszáz rajongó fogadta a hazatérő világbajnok pólósokat

Többszáz rajongó fogadta a hazatérő világbajnok pólósokat

MTI
Madaras Norbert, a hazai szövetség elnöke az ünnepségen kiemelte, egyedülálló, hogy U16-ban, U18-ban, U20-ban és felnőttben is mi vagyunk a világbajnokok.

Hétfőn kora este megérkezett Budapestre a két napja Fukuokában világbajnoki címet szerző férfi vízilabda-válogatott, amelyet sportvezetők, korábbi legendás játékosok és több száz rajongó ünnepélyes keretek között fogadott a Duna Arénában.

A nemzeti csapat tapsvihar kíséretében érkezett meg az arénába, ahol beszédet mondott Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Madaras Norbert, az MVLSZ elnöke, Varga Zsolt szövetségi kapitány, Jansik Szilárd csapatkapitány, valamint Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára.

Kapcsolódó tartalom

A sportirányítás számára a vízilabda kiemelten fontos sport, de meggyőződésem, hogy egy ilyen világbajnoki cím túlmutat a vízilabdán, és számos honfitársunknak jelent ennél sokkal többet, mivel megindítja bennük a hazaszeret és a nemzeti összetartozás érzését is” – mondta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, majd kiemelte, hogy a sportági szövetség az utóbbi egy évben példaértékűen működik.

Varga Zsolt elvezette a Ferencvárost Európa élére, és idén egy nagyon nehéz évben az FTC irányítása mellett a válogatottat elvezette a világ tetejére” – hangsúlyozta, majd külön tapsot kért a támogató családtagoknak. Záró gondolataiban pedig megjegyezte, ennek a csapatnak a története már egy epizódja lehet a Nemzet Aranyai című film második részének.

Büszke vagyok a csapatra, a stábunkra és az egész magyar vízilabdára, mert amit az elmúlt egy évben csináltunk az tényleg megismételhetetlen és felülmúlhatatlan. Kicsit elvonatkoztatnék, mivel jelenleg az egyértelműen egyedülálló, hogy mindenhol mi vagyunk a legjobbak: U16-ban, U18-ban, U20-ban és felnőttben is mi vagyunk a világbajnokok” – mondta Madaras Norbert, majd megköszönte az edzőknek, a játékosoknak, és a stábtagoknak is munkát.

Sok olyan dolog van, amin dolgoznunk kell tovább, és ezen az első pillanattól fogva el is kezdtünk óriási lendülettel dolgozni. Vannak emberi kapcsolatok, amelyek nagyon meghatározzák azt, hogy a csapat hogyan működik a nehéz helyzetekben. A döntő pillanat mindenképpen a spanyolok 7-4-es vezetése volt, de talpon maradtunk és óriási lendülettel mentünk előre, és a végére odaérkeztünk, hogy meg tudtuk fordítani a mérkőzést” – elevenítette fel az MTI-nek Varga Zsolt az elődöntő és egyúttal a vb egyik legnehezebb momentumát, majd azt is elárulta, nem tudta mire számítson a fogadáson, de fantasztikus élményként élte meg.

A Fukuokában világbajnoki címet szerzõ magyar férfi vízilabda-válogatottat köszöntik a szurkolók a Duna Arénában. A magyar válogatott július 29-én ötméteresekkel gyõzte le a görögöket a vb-döntõben, ezzel 1973, 2003 és 2013 után története negyedik aranyérmét nyerte. MTI/Bruzák Noémi

Lehet, hogy nálunk vannak a legjobb játékosok, de háttérbe tudtuk szorítani az egyéni érdekeket, és nem jöttek elő azok az egyénieskedések, amik talán a korábbi világversenyeken megvoltak. Köszönöm a társaimnak, hogy elfogadtak csapatkapitánynak, mert nálam jóval nagyobb bajnokok is visszatértek a csapatba” – mondta Jansik Szilárd. Elmondása szerint a válogatott már az utolsó sípszót követően elhatározta, hogy nem állnak meg, küzdenek tovább, mivel Párizsban is fel szeretnének állni a dobogó tetejére az Eiffel-torony előtt, ezzel megvalósítva gyermekkori álmukat.

Kapcsolódó tartalom

A vízilabda gyakorlatilag minden magyar embernek a kedvence és a szíve közepén van” – mondta Fábián László MOB főtitkár, majd köszöntőjét úgy zárta: „remélem ez a zászlóshajó az olimpián is húzza majd a magyar csapatot.”

Varga Zsolt szövetségi kapitány válogatottja szombat este a görögök elleni ötméterespárbajban megnyert fináléjával a férfiak között Magyarország 1973, 2003 és 2013 után történetének negyedik világbajnoki címét szerezte, a fináléba jutással pedig kiharcolta a részvételt a jövő évi párizsi olimpián is.

Borítókép: Budapest, 2023. július 31. A Fukuokában világbajnoki címet szerzõ magyar férfi vízilabda-válogatottat köszöntik a szurkolók a Duna Arénában 2023. július 31-én. A magyar válogatott július 29-én ötméteresekkel gyõzte le a görögöket a vb-döntõben, ezzel 1973, 2003 és 2013 után története negyedik aranyérmét nyerte. MTI/Bruzák Noémi

További tartalmak

Kapcsolódó hírek