Musorujsag
Élő Eredmények

Madaras Norbert: Mindig nehéz döntés egy szövetségi kapitány elmozdítása

Madaras Norbert: Mindig nehéz döntés egy szövetségi kapitány elmozdítása

m4sport.hu
A vízilabda-szövetség elnöke szerint a váltással kapcsolatban egyhangú volt az elnökség döntése, de egyáltalán nem volt könnyű.

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöksége szerdán felmentette Bíró Attilát a női válogatott szövetségi kapitányi tisztségéből. Az MVLSZ honlapjának beszámolója szerint az elnökség tagjai egyhangú szavazással döntöttek a nemzeti csapatot 2016 óta irányító szakvezető felmentéséről, miután a válogatott csupán hatodik lett a fukuokai világbajnokságon.

Bíró Attilának sokat köszönhet a női vízilabdázás, hiszen a korábbi években nagyszerű munkát végzett a válogatott élén. Ugyanakkor az utolsó két évben ez a lendület megkopott, illetve a budapesti Eb-n még megvolt, de a tavalyi spliti Európa-bajnokságon, és a mostani fukuokai világbajnokságon már hiányzott. Úgy gondolta a vízilabda-szövetség elnöksége – bár az időpont nem biztos hogy ideális – jobb lesz mással tovább menni. Valamiféle változás vagy váltás kell a női válogatotthoz” – mondta a döntés hátteréről Madaras Norbert, a szövetség elnöke a közmédiának.

Kapcsolódó tartalom

A váltás mindig kockázatos, most különösen, hiszen kevesebb mint egy év múlva lesz az olimpia. Ettől függetlenül úgy gondolom, fogunk találni olyan szakembert, akinek ez nem fog gondot okozni. De minden ilyen döntésnél majd később derül ki, hogy jó vagy rossz döntés. Van benne kockázat, de ezt abszolút mérlegeltük” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok arról, mennyire volt kockázatos most váltani.

Véleménye szerint szűk a mezőny akik közül tudnak választani játékosokat, ezért egy olyan valaki kell, aki kicsit talán máshogy közelíti meg az egészet és visszaterel minket oda, hogy a fontos meccsek felénk billenjenek. “Nincs sok időnk, bő négy hónap múlva már Eb-meccset kell játszani, néhány héten belül meglesz az új kapitány” – mondta Madaras.

Ez egy nehéz döntés volt, mindig nehéz döntés egy szövetségi kapitány elmozdítása. Meghallgattuk a beszámolókat, elfogadtuk, de átbeszéltük, hogy szükség van a változásra, vagy látjuk e még benne azt a pluszt, ami kellhet. Egyhangú volt az elnökség döntése, de nem volt könnyű” – összegzett.

Borítókép: Madaras Norbert Forrás: Magyar Vízilabda Szövetség

További tartalmak