Musorujsag
Élő Eredmények

Kemény lesz a dubrovniki BL-csoport, de Varga Dániel az OSC-játékosokban rejlő potenciál révén optimista

Kemény lesz a dubrovniki BL-csoport, de Varga Dániel az OSC-játékosokban rejlő potenciál révén optimista

m4sport.hu
Hétvégén megkezdi Bajnokok Ligája-szereplését a nyáron alaposan átalakult OSC vízilabdacsapata. A dubrovniki túra előtt Hárai Balázs center és Varga Dániel vezetőedző adott interjút az M1 riporterének, Pál-Pál Elődnek.

„Szerettünk volna döntőt játszani, megméretni magunkat a Ferencvárossal. Abból a szempontból elégedettek lehetünk, hogy szoros meccset játszottunk egy papíron erősebb csapattal és már van egy érmünk” – utalt vissza a hétvégén szerzett Magyar Kupa-bronzra Hárai Balázs, aki szerint ezek a párharcok az összeszokottságot elősegítették.

A fővárosi klub hatalmas változáson ment át, hiszen a játékoskeret több mint fele kicserélődött a nyáron: „Ez egy teljesen más év lesz, a csapat háromnegyede kicserélődött. Több idő kell, hogy összeszokjunk, de nem vagyunk lemaradva, jól sikerült a nyári felkészülés” – vélte Hárai.

A Bajnokok Ligája átalakításával egy-egy minitornán kell kiharcolni a főtáblára jutást. Hárai szerint jól alakul a menetrend, hogy előbb játszanak a gyengébb ellenfelekkel és, ha minden jól alakul, zárásként egy ki-ki meccsen csaphatnak össze a favorit JUG Dubrovnikkal.

Varga Dániel vezetőedző sikernek könyveli el a Magyar Kupa-szereplést, három jó meccset játszottak, elégedett volt a látottakkal.

„A rossz hír, hogy sok távozó volt, a jó hír, hogy sok érkező is. Bár sok szempontból megváltozott a csapat, de a bennük rejlő potenciál az idei OSC-t egy olyan pályára állítja, ami miatt lehetünk optimisták a szezont illetően” – fogalmazott a vezetőedző a csapat átalakulásáról.

A BL-csoporttal kapcsolatban kiemelte, nagyon nehéz dolguk lesz, hiszen a JUG hazai pályán a csoport esélyese, s csak egy csapat lehet főtáblás, de meccsről meccsre készülve igyekeznek sikeresek lenni.

Borítókép: Budapest, 2021. október 20. Varga Dániel, az OSC vezetõedzõje a férfi vízilabda Bajnokok Ligája-selejtezõjének harmadik fordulójában, az OSC Újbuda - Szolnoki Dózsa párharc második mérkõzésén a fõvárosi Nyéki Imre Uszodában 2021. október 20-án. Az OSC 12-10-re kikapott, de 25-18-as összesítéssel a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak