Musorujsag
Élő Eredmények

„Mindig keressük, miben lehet javulni, most is meg fogjuk tenni” – kupagyőzelemmel mutatkozott be az FTC új vezetőedzője

„Mindig keressük, miben lehet javulni, most is meg fogjuk tenni” – kupagyőzelemmel mutatkozott be az FTC új vezetőedzője

m4sport.hu
Sorozatban hatodik alkalommal nyerte meg a férfi vízilabda Magyar Kupát az FTC-Telekom, ez volt Nyéki Balázs első aranyérme, melyet vezetőedzőként nyert a csapattal. A szakember mesélt a torna tapasztalatairól és a hamarosan kezdődő szezonról is.

Nem mondható, hogy nyomás nélkül állt a medence partján Nyéki Balázs, hiszen elődje, Varga Zsolt egyetlen döntőt sem veszített az FTC-Telekom csapatával, ráadásul öt megnyert Magyar Kupa-trófea után kellett helytállniuk a sorozatban.

„Valamennyire ott volt a fejemben és okozott is minimális nyomást, emiatt talán egy kicsit feszültebb voltam, de amint elkezdődött a meccs, ez megszűnt”fogalmazott a Magyar Vízilabda Szövetségnek Nyéki.

A közvélemény egyértelműen címvédést várt, ami még a rutinos játékosoknak is jelenthet terhet, ám a vezetőedző szerint „ez nem baj”. Utólag, a személyes beszélgetések során azonban kiderült, még a légiósok is érezték a rájuk nehezedő elvárásokat.

„A légiósok tudják, hogy egy olyan csapathoz érkeztek, amely eddig mindent megnyert, ezért nekik is bizonyítaniuk kell. Ők pedig vannak annyira profik és tapasztaltak, hogy kezeljék ezt, az első sípszó vagy sikeres mozdulat után pedig ezek a dolgok átalakulnak náluk” – mondta.

„A felkészülés rövidre sikerült és a vb-győzelem után nem is nagyon volt idejük a játékosoknak a pihenésre, másfél hét után belevágtunk egy háromhetes készülésbe. Ennek az volt az érdekessége, hogy nem a tipikus, augusztus-szeptember tájékán megszokott alapozó munkát végeztünk, hanem kifejezetten az volt a cél, hogy a lehető legrövidebb időn belül kerüljünk a legjobb állapotba. Szerintem élvezték is a játékosok, sőt én is, mert nem a szürke melóról és úszásról szólt az egész, hanem sokkal izgalmasabb feladatok kerültek a programba” – mesélt a Magyar Kupa előtti felkészülési időszakról Nyéki.

A 43. születésnapját augusztus 2-án ünneplő vezetőedző elmondta: „mindig keressük, hogy miben lehet javulni, most is meg fogjuk tenni. Amivel nagyon elégedett voltam, az a mentalitás és hozzáállás, valamint a blokkok száma és minősége, ami fantasztikus volt”.

A hamarosan kezdődő ob I. és Bajnokok Ligája küzdelmek előtt két részre osztotta csapatát a vezetőedző. A fiatalabb játékosok a válogatottal dolgoznak, az idősebbek pedig egyhetes pihenőt kaptak, „hogy mentálisan és fizikálisan is feltöltődjenek, hogy újult erővel folytathassuk a munkát”.

„Nagyon hosszú szezon vár ránk, úgyhogy talán ez a legjobb elosztás pihenés szempontjából. Szeptember végén a Bajnokok Ligája is kezdődik, és decemberig kemény menetelés lesz több fronton” – mondta Nyéki.

Az FTC-Telekom célja, hogy megnyerje a magyar bajnokságot, aztán pedig a Bajnokok Ligájában szeretnének eljutni a „legvégéig”.

Borítókép: Nyéki Balázs, az FTC vezetőedzője (középen) (MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak