Musorujsag
Élő Eredmények

A friss vb-győztesek pihennek, de így is 28 játékost vár az első összetartásra a női pólóválogatott új edzőpárosa

A friss vb-győztesek pihennek, de így is 28 játékost vár az első összetartásra a női pólóválogatott új edzőpárosa

m4sport.hu
A magyar női vízilabda-válogatott élére kinevezett Cseh Sándor, Mihók Attila szövetségi kapitány-páros kihirdette keretét a szeptember végi összetartásra.

A szeptember 25-26-i foglalkozásra 28 játékos kapott meghívót, a sorozatban kiemelt egrieket leszámítva a BL-selejtezők után lendületből kanyarodhatnak rá a válogatott programra. A pénteken világbajnoki aranyérmet nyert U20-as válogatott tagjaira ugyanakkor még nem számítanak, ők megérdemelt pihenőjüket töltik az elkövetkező hetekben.

Kapcsolódó tartalom

„Egyelőre őket hagyjuk pihenni. Én úgy látom, bár erről még egyeztetünk Benczur Marcival is (az U20-os szövetségi edzője), hogy három-négy lány biztosan megkapja a lehetőséget, hogy itt újra bizonyítson – fogalmazott Mihók Attila a Magyar Vízilabda Szövetség hivatalos honlapján. – Igaz, azt mindig elmondjuk, hogy a junior és a felnőtt szint azért még távol áll egymástól, de ez nem jelenti azt, hogy aki ennyi idősen megüti a nagyok nívóját, az ne kapná meg a lehetőséget. Lesz annyi mérkőzés a következő hónapokban, hogy mindenki megmutathassa, itt a helye a csapatban.”

Mihók elárulta, minél több játékost szeretnének megnézni, hogy mit tudnak egymás elleni játékban, ehhez pedig egy-egy csapatot alakítanak ki két-két sorral. A keret alapját az eddigi válogatottak mellett a tavalyi Universiade-csapat adja.

A válogatott kerete az összetartásra:

Ármai Zita )BVSC), Baksa Vanda (UVSE), Dobi Dorina (Dunaújváros), Faragó Kamilla (UVSE), Farkas Tamara (FTC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (FTC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Jancsó Patrícia (BVSC), Katona Zsófi (Eger), Keszthelyi-Nagy Rita (CN Mataro), Kiss Alexandra (FTC), Kuna Szonja (FTC), Leimeter Dóra (FTC), Maczkó Lilla (Dunaújváros), Magyari Alda (UVSE), Mahieu Géraldine (Dunaújváros), Máté Zsuzsanna (FTC), Pál Réka (Dunaújváros), Parkes Rebecca (Eger), Peresztegi-Nagy Kinga (UVSE), Pőcze Panna (FTC), Rybanska Natasa (UVSE), Szabó Nikolett (Dunaújváros), Szellák Csenge (Eger), Szilágyi Dorottya (Eger), Torma Luca (Eger), Vályi Vanda (FTC)

Borítókép: waterpolo.hu

További tartalmak