Musorujsag
Élő Eredmények

25 év után lett új vezetőedzője a Dunaújváros női vízilabdacsapatának

25 év után lett új vezetőedzője a Dunaújváros női vízilabdacsapatának

MTI
Vad Lajos lett a női vízilabda ob I-ben szereplő Dunaújváros vezetőedzője.

A klub keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a szakember munkáját a másodedző Fülöp Tibor és a kapusedző Kardos Krisztina segíti majd.

Vad Lajos korábban férfi vonalon a Honvéd, az OSC és a Vasas csapatainál dolgozott, 2022-ben lett Mihók Attila segítője a Dunaújváros női együttesénél, utóbbit azonban nemrég Cseh Sándorral „párban” a válogatott szövetségi kapitányának nevezték ki.

Az 58 esztendős tréner – aki először dolgozik majd női csapat élén – azt mondta, óriási dolog lenne, ha a gárda meg tudná ismételni az előző idényben nyújtott teljesítményét, de több kulcsjátékos, köztük a holland klasszis kapus Laura Aarts távozása miatt inkább a legjobb négy közé jutás a reális cél. Hozzátette, sok fiatalt szeretne beépíteni az együttesbe, ehhez pedig természetesen időre van szükség.

A Dunaújváros a legutóbbi szezonban ezüstérmes volt a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában pedig bejutott a négyes döntőbe.

Az új tréner elődje, Mihók Attila 1998 óta irányította a Dunaújváros csapatát, amellyel nyolc bajnoki címet, hét Magyar Kupát, LEN-kupát és Európai Szuperkupát is nyert.

Borítókép: A Dunaújváros női vízilabdacsapata (Fotó: MTI/Derencsényi István)

További tartalmak