Musorujsag
Élő Eredmények

Nem sikerült a bravúr, az UVSE kikapott a BL-győztestől az Európai Szuperkupa döntőjében

m4sport.hu/MTI
Az előző idényben Eurokupa-győztes UVSE 14-11-es vereséget szenvedett a Bajnokok Ligájában címvédő spanyol Sabadelltől az Európai Szuperkupáért kiírt, Margitszigeten rendezett mérkőzésen.

A hatszoros BL-győztes Sabadell története során negyedik alkalommal hódította el a Szuperkupát, melyben az első számú európai sorozat aktuális címvédői már 12-5-re vezetnek az örökmérlegben.

Az UVSE fennállása során másodszor játszott az Európai Szuperkupáért, 2017-ben az orosz Kirisivel szemben bukott el.

A Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában rendezett keddi összecsapáson a jelen és a jövő csapata találkozott egymással, hiszen míg a Sabadell a világ egyik legjobb válogatottjára, a spanyolra épül, addig az UVSE gerincét a szeptemberi junior világbajnokságon aranyérmes magyar csapat adja.

Női Európai Szuperkupa:
Sabadell (spanyol)-UVSE 14-11 (5-3, 4-4, 3-2, 2-2)
gólszerzők: Forca 3, Ortiz, Keuning, Gercia Gonzalez, Leiton 2-2, van der Sloot 1, illetve Tiba, Lendvay 3-3, Faragó, Hajdu 2-2, Szegedi 1

A találkozó elején a spanyolok emberelőnyös gólokkal léptek el, de a magyar csapat szép egyéni akciókkal harcolt ki ötmétereseket, és ezeket értékesítve egyenlített. A negyed végét megnyomták a spanyolok, 5-3-ra húztak el, de az UVSE nem adta könnyen magát, a második játékrészben is közel egyenrangú ellenfele volt riválisának.

A nagyszünet után támadásban kissé elfáradt a magyar együttes, ezt kihasználva néggyel léptek el a spanyolok, az UVSE azonban jó védekezéssel, kiváló blokkokkal és egy nagy adag szerencsével – két megpattanó lövéssel – visszajött a meccsbe (9-11), de gyorsan válaszoltak a vendégek.

A záró nyolc percre az UVSE érzékelhetően elkészült az erejével, de így is hatalmasat küzdött leginkább védekezésben. Benczur Márton tanítványai másfél perccel a vége előtt két gólra jöttek fel (11-13), a spanyolok világklasszisa, Judith Forca azonban egy csodálatos ejtéssel eldöntötte az összecsapást.

Benczur Márton, az UVSE vezetőedzője a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, elégedett fiatal csapatával, amely mindent megtett a BL-győztes ellen. „Oroszlánként küzdöttek a lányok, sajnos néha úgy is játszottunk. Túl sokat hibáztunk ahhoz, hogy egy ilyen szintű csapat ellen nyerjünk, sokkal több jó teljesítmény kell, de nagyon büszke vagyok a lányokra és gratulálok nekik, mert teljesen kiélezett ki-ki meccset játszottunk a BL-győztessel” – mondta a tréner.

Az UVSE kapusa, Magyari Alda szerint a fiatal csapat jól tartotta magát a nagy nevekből álló ellenféllel szemben, sőt, ha már az elején úgy játszottak volna, ahogy a végén, akkor még szorosabb lehetett volna a mérkőzés. A háromgólos Tiba Panna úgy véli, védekezésben kell javulnia a csapatnak ahhoz, hogy ilyen ellenfél ellen győzni tudjon.

További tartalmak