Musorujsag
Élő Eredmények

Az utolsó másodpercben szétlövésre mentette, majd meg is nyerte a női kupadöntőt az UVSE

Az utolsó másodpercben szétlövésre mentette, majd meg is nyerte a női kupadöntőt az UVSE

M4 Sport

BENU Női Magyar Kupa, döntő:
UVSE – FTC-Telekom 13-12 (3-2, 1-3, 1-2, 3-1, 5-4) – ötméteresekkel
gólszerzők: Hajdu 3, Szegedi 2, Faragó, Lendvay, Tiba 1-1, illetve Gurisatti 3, Tóth-Csabai 2, Vályi, Bonca, Dömsödi 1-1

A Ferencváros-Újpest derbik és a kupadöntő rangjához méltó hangulatú és színvonalú összecsapást láthatott a zuglói Laky Károly Uszoda közönsége, a két csapat fej fej mellett haladt egymással.

A mérkőzés során először a zöld-fehéreknek sikerült kétgólos előnyt kidolgozniuk, ráadásul lélektanilag jó pillanatban, néhány másodperccel a harmadik negyed vége előtt lőtt Tóth-Csabai révén.

Az UVSE – amely kedden a Bajnokok Ligája-győztes Sabadelltől kapott ki az Európai Szuperkupáért rendezett mérkőzésen –remek védekezéssel, valamint Hajdu két találatának köszönhetően három és fél perccel a vége előtt ledolgozta hátrányát. Az FTC egy hosszabb gólcsendet megtörve került újra előnybe, megúszás után Vályi gyönyörű passzát Dömsödi centerből húzta be. A lilák másfél perccel a befejezés előtt előnyben támadhattak az egyenlítésért, de hiba csúszott az akcióba, a végén viszont még maradt idejük egy támadásra. Magyari is előre úszott a kapuból, de végül Szegedi egy csodálatos ejtéssel egalizált egyetlen másodperccel a vége előtt.

Az egyenlítés és az ötméteresek:

Az ötméteresek során a tíz lövő közül csak Vályi hibázott az első párban, és a végén Szegedi döntött.

c

Borítókép: A ferencvárosi Gurisatti Gréta (b) és Faragó Kamilla, az UVSE játékosa a BENU női vízilabda Magyar Kupa döntőjében játszott FTC-Telekom - UVSE mérkőzésen a Laky Károly Uszodában (MTI/Koszticsák Szilárd)

További tartalmak