Musorujsag
Élő Eredmények

Savonai vereségével még nem biztos a Vasas továbbjutása

Savonai vereségével még nem biztos a Vasas továbbjutása

mti
A címvédő A-Híd VasasPlaket 16-13-ra kikapott a legutóbbi szezonban döntős Savona vendégeként a férfi vízilabda Eurokupa csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában, ezzel még nem biztos a továbbjutása.

A két csapat április 15-én, a sorozat döntőjének első felvonásán találkozott egymással a Carlo Zanelli Uszodában, majd a piros-kékek hazai sikerükkel elhódították a trófeát. A mostani csoportkörben a magyar csapat vendéglátásával 18-17-es Vasas-siker született.

A csütörtöki találkozó elején rendre a Vasas vezetett és a házigazda kapaszkodott, a kiegyenlített első két negyed után pedig 8-8 volt az állás. Ezt követően a Savona került lépéselőnybe, egy-két góllal vezetett, és bár 12-12-nél megint egyenlített a Vasas, ekkor ismét megrázta magát az olasz gárda, erre pedig már nem volt válasza a magyar együttesnek.

Erdélyi Balázs egy találattal vette ki a részét a mind a négy negyedben négyszer eredményes Savona sikeréből. A Vasasból Burián Gergely és Sava Randelovic jutott mesterhármasig.

Győzelmével a 12 pontos Savona átvette a csoport első helyét a tíz ponttal álló Vasas előtt, amelyet a később Görögországban medencébe szálló, ötpontos Honvéd még megelőzhet.

Eredmény, csoportkör, 5. forduló, B csoport:
Rari Nantes Savona (olasz) – A-Híd VasasPlaket 16-13 (4-5, 4-3, 4-3, 4-2)
a magyar csapat gólszerzői: Burián, Randelovic 3-3, Rasovic 2, Dedovic, Selley-Rauscher, Bátori, Bedő, Lakatos 1-1

később:
Apollon Szmirnisz (görög) – EPS-Honvéd 20.00
később:
C csoport:
BVSC-Zugló – VK Sabac (szerb) 20.00
A csoportok első két helyezettje jut tovább.

Borítókép: Budapest, 2023. szeptember 24. Szlobodan Nikics (b4), a Vasas vezetõedzõje a férfi vízilabda Eurokupa B csoportjának selejtezõjében játszott BVSC-Zugló - A-Híd VasasPlaket mérkõzésen a Szõnyi úti Laky Károly Uszodában 2023. szeptember 24-én. MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak