Musorujsag
Élő Eredmények

Önéletrajzi könyvet adott ki az olimpiai bronzérmes, vb-, és Eb-győztes Nagy Viktor

Önéletrajzi könyvet adott ki az olimpiai bronzérmes, vb-, és Eb-győztes Nagy Viktor

MTI
A vízilabda-válogatott korábbi kapusa bízik benne, ahogy korábban a viselkedésével, így a könyvvel is példát tud mutatni

„Ma nem! A Szőnyi úttól Tokióig: így láttam a kapuból” címmel megjelent a vízilabdázó Nagy Viktor önéletrajzi könyve. Az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, Bajnokok Ligája-győztes pólós – az utóbbi két évtized meghatározó kapusa – 332 oldalas, 32 oldalas fotómelléklettel kibővített kötetben mesél pályafutásáról. A történetét a szerkesztő, Dobos Sándor foglalta írásba.

Nagy Viktor a BVSC-ben kezdett játszani, később a Vasasban, majd a Szolnoki Dózsában vízilabdázott, a magyar válogatottban pedig több mint 230 alkalommal szerepelt. Két éve, a tokiói olimpia után jelentette be visszavonulását.

A könyvben beszél karrierjének sorsfordító pillanatairól, klubváltásainak hátteréről, kiemelten a 2008-as pekingi olimpia előtti csalódásáról, a 2013-as világbajnoki címről és pályafutása utolsó két évének sikereiről, ahogyan civil életének kihívásairól is.

Nagy Viktor, a magyar válogatott kapusa véd a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának negyeddöntőjében Horvátország ellen játszott mérkőzésen. MTI/Kovács Tamás

Szerettünk volna egy egyedi könyvet alkotni, mert bár engem sokszor, sokan különcnek tituláltak, de én is mindig inkább egyedi szerettem volna lenni. Nagyon fontos volt számomra az őszinteség, hogy érintsünk olyan témákat is, amelyek esetleg kényesek. Ezen kívül szerettem volna olyan tudást is átadni, amelyből az utánpótláskorú gyerekek is táplálkozni tudnak. A gyerekeim megszületése után, és miután első számú kapus lehettem a válogatottban, éreztem a felelősséget, hogy a viselkedésemmel, az uszodában és az uszodán kívül, példát mutassak. A könyv is ennek a jegyében készült” – mondta az MTI-nek a csütörtöki, ünnepélyes könyvbemutatón Nagy Viktor.

A kötetben több mint negyven pálya- és csapattárs, edző, jó barát szólal meg, többek között Kemény Dénes, Madaras Norbert, Varga Dániel, Földi László, Mátéfalvy Csaba, Hosnyánszky Norbert, Gergely István, Szivós Márton, Cseh Sándor, Filip Filipovics, Stefano Tempesti, Märcz Tamás, Decker Ádám és Hajdú B. István.

Nagy Viktor, a magyar válogatott kapusa véd a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának harmadik fordulójában játszott Magyarország – Dél-afrikai Köztársaság mérkőzésen. MTI/Czeglédi Zsolt

Nagy Viktor idén augusztusban az Egyesült Államokba költözött a  családjával, a könyv bemutatójára tért vissza először Magyarországra, a héten több helyszínen – például Nyíregyházán, Kecskeméten, Szegeden, Pécsen és a fővárosban – dedikált, illetve dedikál és ott lesz szombaton este a Vasas Apollon Szmirnisz elleni Eurokupa-mérkőzésén is.

„A távolság persze nem könnyítette meg a könyv elkészítését, de ez is izgalmassá, egyedivé tette. Szerintem a szerkesztővel, Dobos Sanyival mindketten elégedettek lehetünk” – tette hozzá Nagy Viktor. A G-ADAM Kiadó gondozásában megjelent kötet kapható a nagyobb könyves láncok boltjaiban, valamint a kiadó online felületén, a Sportkonyvek.hu oldalon is. Az itt megrendelt példányok értékesítéséből Nagy Viktor és a kiadó a Bátor Tábor Alapítványt támogatja.

Borítókép: waterpolo.hu/facebook

További tartalmak