Musorujsag
Élő Eredmények

„Különösen nehéz dolgunk volt a magyarok ellen, mert a keret felét nem ismerhettük korábbról” – véli a görögök szövetségi kapitánya

„Különösen nehéz dolgunk volt a magyarok ellen, mert a keret felét nem ismerhettük korábbról” – véli a görögök szövetségi kapitánya

m4sport.hu
Theodorosz Vlachosz, a görög férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya úgy látja, csapatának különösen nehéz dolga volt a magyarok ellen, mivel a mieink alaposan megfiatalított keretének felét nem ismerhette.

 

A megfiatalított magyar férfi vízilabda-válogatott miután az első negyedben hátrányba került, már nem tudta ledolgozni a hátrányát, így a Görögországtól elszenvedett 10–8-as vereséggel kezdte az Európa-bajnokságot.

A mérkőzés összefoglalója

A találkozó után Theodorosz Vlachosz, a görögök szövetségi kapitánya kiemelte, csapatának különösen nehéz dolga volt, mivel az alaposan megfiatalított magyar keret felét nem ismerhette.

„A magyar csapat ellen különösen azért volt nehéz dolgunk, mert a keret felét nem ismerhettük korábbi világversenyekről – így amennyire lehetett, meg kellett akadályoznunk, hogy meglepjenek minket. Lépésről lépésre ráztuk le magunkról ellenfelünket; azt hiszem, kijelenthető, hogy a jobb csapat megérdemelten győzött. Az első összecsapás sohasem könnyű egy-egy nagy tornán – különösen akkor, ha te vagy a favorit, mert ez be is kell tudni bizonyítani, ezáltal pedig rád helyeződik nagyobb nyomás. De végül minden úgy alakult, ahogy szerettük volna, szóval elégedett vagyok!”

„Abban az értelemben persze nincs rajtunk plusz teher, hogy a magyarokhoz hasonlóan már biztos olimpiai résztvevőknek mondhatjuk magunkat. Viszont az ellenfelek nagy része a lehető legerősebb összeállításában érkezett, és a világbajnokságon sem számíthatunk másra, úgyhogy lépést kell tartanunk velük. Szeretnénk megmutatni, hogy jó csapatunk van: mindhárom csoportmérkőzést megnyerve érmekért harcolni, ez a célunk!”

A múlt Eb-n ezüstérmes magyar válogatott szombaton Georgiával, hétfőn pedig Olaszországgal találkozik a csoportkörben, melyből az első kettő a negyeddöntőbe jut, a harmadik és negyedik helyezettnek pedig játszania kell a nyolc közé kerülésért az alsóbb divízióból érkező csoportgyőztessel vagy második helyezettel.

Ez az első Európa-bajnokság, amelyet az úgynevezett kétdivíziós formátumban bonyolítanak le: a legutóbbi, spliti viadal első nyolc csapata küzd két csoportban az elitosztályban, míg a második divízióban a selejtezőt sikerrel vett együttesek, szintén két négyes csoportban. Az első divízióban az első két helyen végző gárdák automatikusan a negyeddöntőbe kerülnek, míg a harmadikok a második vonal csoportmásodikjaival, a negyedikek pedig a csoportelsőkkel találkoznak a keresztbejátszásban – a győztesek a nyolcba jutnak, a vesztesek a 9-16. helyért folytatják.

Az M4 Sport és az m4sport.hu a magyarok összes Eb-mérkőzését élőben közvetíti.

férfi vízilabda Európa-bajnokság, B csoport, 1. forduló:
Magyarország–Görögország 8-10 (1-2, 2-3, 3-2, 2-3)
magyar gólszerzők: Fekete 3, Burián, Tátrai 2-2, Nagy Á.

 

Borítókép: Zágráb, 2024. január 4. Hárai Balázs (k), valamint a görög Sztilianosz Argiropulosz Kanakakisz (b), Dimitrios Skoumpakis (b2) és Konsztantinosz Kakarisz (j) a férfi vízilabda Európa-bajnokság B csoportjában az elsõ fordulóban játszott Magyarország - Görögország mérkõzésen a zágrábi Mladost uszodában 2024. január 4-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak