Musorujsag
Élő Eredmények

Zalánki megismételné a fiatalok bravúrját az olaszok ellen

Zalánki megismételné a fiatalok bravúrját az olaszok ellen

MTI
Az olasz válogatottnak Zalánki Gergő szerint élet-halál meccs lesz a címvédő magyarok elleni szerdai összecsapás a dohai világbajnokság vízilabdatornáján, a balkezes klasszis bízik abban, hogy a fiatalok után ők is meg tudják mutatni, képesek legyőzni nagy riválisukat.

„Sokat, szinte mindennap videóztuk őket, az Európa-bajnoki meccseiket, de korábbi egymás elleni találkozóinkat is. Abból indulunk ki, hogy ez nekik az olimpiai kvalifikáció miatt tényleg egy élet-halál meccs lesz. Bődületes módon be fognak kezdeni, nekünk túl kell élni valahogy az első nagy rohamot. Bele fogunk zökkeni, de sokkal több kell annál, mint amit a románok ellen mutattunk” – mondta az M4 Sportnak a „világválogatott” olasz Pro Reccóban légióskodó vízilabdázó.

A fukuokai világbajnokság legértékesebb játékosának választott Zalánki megjegyezte, a legfontosabb, hogy az olaszok ne lőjenek könnyű gólokat, és ne tudjanak lefordulni.

„Picit lassítanunk kell őket, mert ők jobban meccsben vannak, többet játszottak, mi talán fizikálisan vagyunk jobb állapotban. A stílusukat nem kell felvenni, nem szabad verekedni, persze bizonyos keretek között keménynek kell lenni. Remélem, kevésbé engedik itt ezt a »fejen átugrálós« őrületet, amit ők képesek csinálni. Jobban feküdne nekünk, ha kevésbé engednék nekik a stílusukat. Ha igen, akkor pedig nagyon fegyelmezetten vissza kell zárni a másik oldalon, hogy ne tudjanak lefordulni” – tette hozzá.

A Reccóval már kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Zalánki elmondta, bízik abban, hogy meg tudják ismételni a januári, Horvátországban rendezett Európa-bajnokságon szerepelt, megfiatalított csapat bravúrját, amely a csoportkörben öt góllal verte az olaszokat: „Amikor az Eb-n nyertek a fiatalok, beszélgettünk róla, hogy mi nem is nagyon tudtunk éles helyzetben győzni ellenük, jó lenne, ha már nekünk is sikerülne. Nagyon észnél kell lennünk, hogy ne menjen el a meccs egy ilyen ideges, dühös játékba, mert abban jobbak lesznek. Nekünk vízilabdázni kell, de nehéz lesz, mert jobb formában vannak.”

A legutóbbi Év Sportolója-szavazáson harmadik Zalánki elárulta, minden bizonnyal külön őrizetet is kap a riválistól: „Rám és Vámos Marcira jobban odafigyelnek majd, de elég komplex a védekezésük, jó lábtempóval gyorsan közlekednek. Del Lungo ismer mindenkit, viszont szeret kottából védeni, ugrik oda ahová várja a lövést. Picit váratlanabb lövésekkel kellene operálni, de azt sem ész nélkül, nem belelőve a mozgásba, mert abból le fognak fordulni, ha nem gól. Mi egy-egy játékosukra állítunk majd egy-egy fizikálisan masszívabb embert.”

A magyar-olasz mérkőzést szerdán 18.30-kor rendezik, a győztes csoportelsőként rögtön a negyeddöntőbe jut majd és lesz egy extra pihenőnapja. A találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Borítókép: Zalánki Gergő (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak