Musorujsag
Élő Eredmények

Varga Zsolt: Ahhoz, hogy meg tudjunk feszülni, el is kell tudni lazulni

Varga Zsolt: Ahhoz, hogy meg tudjunk feszülni, el is kell tudni lazulni

m4sport.hu
Fontos, hogy a világbajnokság végéig megmaradjon egy alap belső feszesség – tartja a férfi vízilabdázók szövetségi kapitánya, míg a dohai vb-n elsőször játszó Varga Dénes szerint az a lényeg, hogy taktikailag egy húron pendüljön a csapat.

A szövetségi kapitány a kiütéses győzelem ellenére hasznos meccsként tekint a kazahok ellenire, hiszen tudtak gyakorolni különféle játékelemeket, mindenki kapott elég lehetőséget, és az összes mezőnyjátékos szerzett gólt.

Varga a vb előtt arról beszélt, össze kell még fésülni a keretet, ami jól halad, de a negyedöntőig hátralévő négy napban is mindent megtesznek még, ezért terveznek kétkapuzást a spanyolokkal.

Kapcsolódó tartalom

„Ezek fontos lépések még, hogy tudjuk építeni tovább a saját játékunkat – mondta. – Hosszú időket töltünk együtt, örülök, hogy ténylegesen jól érzik magukat egymással. Ezt kell megtámogatni pihenőidővel, hiszen ahhoz, hogy meg tudjanak feszülni, ahhoz el is kell tudni lazulni, de az is fontos, hogy a világbajnokság végéig megmaradjon egy alap belső feszesség.”

Először játszott a dohai világbajnokságon Varga Dénes, aki megnyugtatott mindenkit, hogy csak elővigyázatosságból kímélték ők eddig a torna során.

„Nincs különösebb probléma, csak óvatosak voltunk. Nem voltam annyira beteg, hogy a fizikai állapotomat különösebben befolyásolta volna, tudtam edzeni. Addig vártunk a vízbe menetellel, amíg biztos nem volt, hogy minden oké. Teljesen jól érzem magam, örülök, hogy végre újra játszhattam.”

A klasszis szerint a folytatásban az a legfontosabb, hogy „taktikailag egy húron pendüljön a csapat, mert úgy érzi, hogy egyébként minden klappol”.

Nagy Ádám azt emelte ki, hogy „hajlamosak egy gyengébb ellenféllel szemben kiengedni, de most végig koncentráltak védekezésben”.

Úgy érzi, lehetne dinamikusabb a játéka, és fejben is egy kicsit fáradt, de ezt betudja annak, hogy a vb-keret nagyrészével ellentétben ő ott volt a januári Európa-bajnokságon is.

„Azért remélem, ebből gyorsan ki tudok jönni” – fűzte hozzá.

„Egy kemény edzésből jöttünk a meccsbe, így szerintem elérte a célját a foglalkozás, de nyilván tudjuk, hogy ennél sokkal keményebb meccsek várnak ránk” – kezdte az kazahok ellen első világbajnoki gólját szerző Kovács Péter. – Nyilván örültem a gólomnak, de nem szeretném túlmisztifikálni.

Hozzátette, szerették volna nulla gólon tartani az ellenfelet, ezért ő inkább arra figyelt, hogy a védekezés rendben legyen.

A kazahok ellen öt gólig jutó, ezzel a meccs emberének bizonyuló Vigvári Vince elmondta, minden mérkőzésből szeretné kihozni a legtöbbet, és ez szerinte sikerült is, főleg a fukuokai vb csoportzárásához képest, amikor 13 gólt kaptak Argentína ellen, „ami abszurd volt”.

„Most az volt kitűzve célul, hogy ne kapjunk gólt, ez nem sikerült, de azért örülök a végeredménynek – fogalmazott, majd visszatekintett az olaszok elleni győzelemre. – Mindenki a helyén tudja kezelni. Örülünk, hogy nyertünk, és tényleg fontos is, így ugye több pihenőnk van, és lehet is levonni következtetéseket, de igazából még nem tartunk sehol, mert az olaszok ellen sem volt olyan nagyon meggyőző a játék, sok hibánk volt. Még nem játszunk úgy, ahogy szeretnénk, szóval a negyeddöntőig hátralévő négy napban próbáljuk tovább élesíteni a formánkat.”

Borítókép: Doha, 2024. február 7. Varga Zsolt szövetségi kapitány a férfi vízilabdatorna csoportkörének 2. fordulójában játszott Magyarország - Olaszország mérkőzésen a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 7-én. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak