Musorujsag
Élő Eredmények

Madaras Norbert: Igazságtalan lett volna, ha nem a magyarok nyernek

Madaras Norbert: Igazságtalan lett volna, ha nem a magyarok nyernek

MTI
A Magyar Vízilabda Szövetség elnöke szerint igazságtalan lett volna, ha a női válogatott nem jut négy közé a dohai világbajnokságon a címvédő és Európa-bajnok hollandok elleni összecsapáson.

„Tudtuk, hogy nehéz lesz, hiszen a csoportgyőzelemért az volt a jutalmunk, hogy a világ- és Európa-bajnokkal játszhatunk a negyeddöntőben. Viszont hittem abban, hogy meg tudja csinálni a csapat, amely az ausztrálok ellen lendületbe jött. A mérkőzés közben végig azt éreztem, hogy egyszerűen igazságtalan lenne, ha ma kikapnánk” – nyilatkozta az MTI-nek a játékosként egyaránt kétszeres olimpiai és világbajnok Madaras Norbert.

Az MVLSZ elnöke kiemelte, a gyengébben sikerült Európa-bajnokság miatt valamelyest felmentést tud adni a Mihók Attila és Cseh Sándor által vezetett szakmai stábnak, amelynek mindössze három hónapja volt a felkészülésre. „Az Európa-bajnokság után azt nyilatkoztam, hogy valamiért nem látszik az a munka, amit elvégeztek. Sok dolgot behoztak, vagy másképpen csináltak, mint korábban, de ez egyszerűen nem látszódott, miközben tudtam, mennyit dolgoztak. Ezen valahogy át kellett lendülniük. Az egész hangulat jobb itt, mint az Európa-bajnokságon, ahol egyszerűen még nem állt az össze a dolog.”

A sportvezető hozzátette, a hollandok felett aratott siker új lendületet adhat a csapatnak, amely ezzel az elánnal folytathatja a négy között.

A magyarok, akik sikerükkel biztosították részvételüket a párizsi olimpián, szerdán 15.30-kor játszanak az elődöntőben.

Borítókép: Cseh Sándor, Madaras Norbert és Mihók Attila (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

További tartalmak