Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Varga Zsolt: Ez egy súlyos pofon

Varga Zsolt: Ez egy súlyos pofon

M4 Sport
A franciáktól elszenvedett negyeddöntős vereség után Varga Zsolt, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya az mondta, nem lesz egyszerű felállni ebből a pofonból.

Varga Zsolt értékelésében a lelki tényezőkkel magyarázta, hogy végül hiába indult nagyon jól a mérkőzés. „Elment a magabiztosságunk támadásban – utalt a kimaradt ötméteresre és helyzetekre, amelyek fordulópontot jelentettek. – Már 8-6-nál is azt éreztem – ott azért is kértem időt –, mintha mi lennénk hátrányban. Megváltozott a meccsnek a belső hangulata.”

A kezdetben kielégítő akaraterő fokozódó hiányán túl elbizonytalanító gólokat kaptak, míg támadásban nem tudták feltörni a franciák zónázását. Így a kapitányban is felmerült, át kell értékelniük, jó úton járnak-e.

„Ameddig volt erő és jöttünk vissza, egyszerűen nem tudtak mit csinálni. – vázolta a mérkőzés menetét, majd annak az okát is, hogy a folytatás másként alakult. – Ahogy lemaradoztunk, messze maradtunk a kaputól, a végén talán egy mozdulaton, egy méteren múlott, hogy visszaérjünk időben. És nem értünk vissza. Ez volt a jellemző az utolsó két negyedben.”

Pedig remélte, a torna előrehaladtával egyre jobban meccsritmusba kerülnek. „Ez egy súlyos pofon, hiszen ez egy világbajnokságon van – hangoztatta, hogy miért nem hasonlítható mondjuk egy világkupán elszenvedett kínos vereséghez. – Ha lenne időnk és tudnánk javítani, akkor ebből is fel kéne épülni és haladni tovább az utunkon. Hát ez most sokkal nehezebb.”

„Azért vesztettünk, mert a végére teljesen meghalt a támadásunk. A védekezésünk sem működött. Teljesen szétestünk” – vélekedett önkritikusan Zalánki Gergő, aki szerint belealudtak a meccsbe. Hozzátett, tanulniuk kell ebből az óriási hibából, amelyet csak maguknak köszönhetnek.

Vámos Márton először a saját hibáit említette, mivel elkövetett védekezésben olyan hibákat, amiket nem szokott, amit a koncentráció hiányára írt. „Kiénekelték a sajtot a szánkból a franciák, de attól vagyunk sportemberek, hogy egy ilyen után fel fogunk tudni állni. Van négy-öt hónapunk az olimpiáig, mostantól az a cél kell lebegjen a szemünk előtt. Mindemellett meg szeretnénk szerezni az ötödik helyet, mert tartom annyira a csapatot. Ez most egy nagyon jó erőpróbája lesz annak, hogy amikor ég a ház, akkor hogyan tudunk egységesek maradni és felállni – terelte a becsület síkjára a témát. – A védekezés omlott össze, ami addig biztos pilléreken állt.”

A franciák történetük során először jutottak négy közé világbajnokságon, míg a mieink csütörtökön az 5-8 helyért folytatják a szerbek ellen.

Borítókép: Varga Zsolt, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya (MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak