Musorujsag
Élő Eredmények

Jansik Szilárd: Együtt estünk bele ebbe a nagyon mély gödörbe, és együtt is fogunk kimászni belőle

Jansik Szilárd: Együtt estünk bele ebbe a nagyon mély gödörbe, és együtt is fogunk kimászni belőle

m4sport.hu
Győzelemmel zárta a dohai világbajnokságot a Montenegró elleni sikerrel 7. helyen végzett férfi vízilabda-válogatott, de a játékosok és Varga Zsolt szövetségi kapitány is inkább rossz szájízzel értékeltek az utolsó meccs után.

A szövetségi kapitány elmondta, érez párhuzamot az arannyal végződő fukuokai vb-vel, Dohában „hasonlóan nehéz mérkőzéséken egy-egy gól döntött”, de ezúttal rendre ők jöttek ki rosszabbul ezekből a szituációkból.

„Nagyon sokszor elmondtam: rengeteget kell dolgozni, hogy azon a szinten megmaradjunk. Most is csak azt tudom mondani, hogy ha bárki is elhitte, hogy könnyebb lesz, mert Fukuokában nyertünk, akkor az most visszakerült a földre. Tisztán lehet látni, hogy azt az irtózatos munkát, a sok órányi taktikai munkát és az élet minden területét alá kell rendelni annak, hogy a következő öt hónapban úgy jussunk el az olimpiáig, hogy ezek a momentumok mellettünk legyenek.”

Kapcsolódó tartalom

„Ennek a vb-nek is voltak jó pillanatai, és nagyon rosszak is. Azt láttam, hogy meddig a játékosok bírták fizikálisan, addig jól ment a védekezés, ahogy elkezdtünk elfáradni, úgy már sokkal kevésbé ment. Azt lehet mondani az idei két világverseny tekintetében, hogy volt egy hosszú távú tervünk. Tisztában voltam azzal, hogy ebből nekünk lehet nehézségünk, és ha rossz ívet kapunk el, akkor az nehézzé teheti a világbajnokságot, mégis úgy gondoltam rá, hogy amit itt a játékosok meg tudtak csinálni, hosszabb távon nem tűnik el” – mondta Varga Zsolt.

„Azért valamennyivel jobb érzés így hazamenni. Így is elég nagy volt a szégyen – nyilatkozta Zalánki Gergő a montenegróiak elleni találkozó után. – Próbáljuk pozitívan felfogni, hogy valószínűleg kellett ez a pofon. Én hiszek abban, hogy az életben nincsenek véletlenek, mindennek oka van.”

A Pro Recco klasszisa szerint „voltak problémák” a vb során, de úgy érzi, „erősebben mennek haza”, de ehhez az is kell, hogy „mindenki helyén kezelje a dolgokat, és jól dolgozza fel”.

A csapatkapitány Jansik Szilárd sem repesett az örömtől a győzelem ellenére, elárulta, a meccs előtti eligazításnál azt mondta társainak, hogy tartoznak annyival családjuknak, szeretteiknek, hogy ha már hátra hagyják őket két-három hétre, akkor szívüket, lelküket kiteszik a medencébe.

„Ma ez egy nagyon nyögvenyelős győzelemre volt elég, ami sajnos annak tudható be, hogy egy nagyon mély gödörbe – amit saját magunknak ástunk – kerültünk bele. Azt kértem a srácoktól, hogy bízzunk egymásban, bízzunk a stábban, és ha már együtt estünk bele, akkor szeretettel, szívvel, lélekkel együtt is másszunk ki belőle.”  

A 29 éves játékos szerint a franciák elleni negyeddöntőben 8-4-es vezetésnél fejben szétesett a társaság, „nem lehetett azt mondani, hogy nem lett volna jó a formájuk”.

„Csak kapkodtuk a fejünket. Nem tudtuk hirtelen, hogy mi van. Lefagytunk, és egyszerre fagytunk le 20-an. Nem volt senki, aki megnyugtassa a srácokat. Nekem is biztosan jobban fel kellett volna lépnem. Ebből tanulok. Mindenki levonja a konzekvenciát, nem egymást hibáztatjuk, tudjuk, hogy mindenkinek magában kell keresnie a hibát, mert ezt együtt veszítettük el, de ahogy mondtam, együtt is fogunk kimászni ebből.”

Borítókép: Doha, 2024. február 15. Jansik Szilárd (b) és Vígvári Vince a férfi vízilabdatorna 5-8- helyéért játszott Magyarország-Szerbia mérkőzésen a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 13-án. A címvédő magyar válogatott 11-10-es vereséget szenvedett, így a hetedik helyért játszhat. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak