Musorujsag
Élő Eredmények

Keszthelyi Rita szerint az olimpiai csoport első két helyének valamelyike teljesen reális cél

Keszthelyi Rita szerint az olimpiai csoport első két helyének valamelyike teljesen reális cél

m4sport.hu
Épphogy vége lett a világbajnokságnak, a válogatottnál már fókuszban az olimpia, derült ki Cseh Sándor szövetségi kapitány és Keszthelyi Rita, csapatkapitány M4 Sportnak adott interjúiból. Az ötkarikás játékok mellett szó esett természetesen a dohai vb-ről és az odáig vezető útról is.

Cseh Sándor minden egyes pillanatát élvezte eddigi társkapitányságának, beleértve a holland Eb-teljesítményt és a dohai vb-t is. Szerinte a lányok Eindhovenben is jól helyt álltak, inkább csak finomítani kellett a taktikákon, a hangsúlyt pedig a csapatra fordítani, melyben Mihók Attila remekül teljesített.

A szakember a folyamatot méltatta, melyet együtt építettek fel a válogatottnál, ehhez a vb-ezüsthöz kellett a januári kisebb pofon is az Eb-vel. Cseh a teljes stábot, Madaras Norbertet, a MVLSZ elnökét, valamint az összes elnökséget is kiemelte és mindenkinek köszönetet mondott, hisz egy csapatként jutottak el a remek eredményig.

Kapcsolódó tartalom

„Most egy jó periódusban játszottunk a hollandokkal, ha más nem is bízott benne, mi tudtuk, hogy most elkaphatóak” – mondta ezt már a társ szövetségi kapitány a kvótát bebiztosító holland-verésre reagálva. „Borzasztó érzés lett volna azt a mérkőzést ötösökkel nem megnyerni, szerencsénk volt, de nagyon megdolgoztunk ezért, és itt visszakaptuk ezt.” Ezután azt is kiemelte, a magyarok remek teljesítmény nyújtottak kritikus helyzetekben a medencében, két ötméteres párbajt is hiba nélkül vittünk végig.

Cseh szerint még közel sem fix, hogy ki játszik nyáron válogatott színekben, a következő időszak erről is szól, hogy a játékosok klubszinten kiharcolják a szereplést esetleg. Az erősorrendről azt mondta, az amerikaiak magasan a legjobbak még mindig női szinten, őket a spanylok és a hollandok követik, és mögöttük jön a magyar-olasz-görög-ausztrál kvartett, így minimális különbségek dönthetnek egy 6. és egy 2. helyezett között, nekünk az alapjátékban kell fejlődnünk, hogy egyszer az Egyesült Államokhoz is felérjünk, ehhez pedig jó, sokszor bizonyító játékosokra lesz szükség.

Cseh Sándor. MTI/Illyés Tibor

Az olimpiai sorsolásról úgy vélekedett, közepesen jó beosztást kaptunk, hisz egy jó csoportkörrel és az első két hely valamelyikével elkerülhetnénk papírforma alapján a korábban már említett három legjobb csapatot, ez is lesz a cél, onnantól pedig apró lépésekkel mehetünk tovább előre.

Kapcsolódó tartalom

Keszthelyi Rita edzőjéhez hasonlóan úgy gondolja, az eindhoveni játékuk is kellett ahhoz, hogy utána Dohában azt hozzák ki magukból, amit, hisz nem ebben a három hétben lettek jobb vízilabdázók.

A vb legjobb játékosa tartja magát ahhoz, hogy az ausztrálok elleni győzelem kellett nekik, mint egy falat kenyér, hisz ezután hihették el igazán, hogy van keresnivalójuk egy ilyen versenyen is, mivel ha nem is a legjobb, de egy nagyon erős ellenféllel szemben arattak komoly sikert, amivel az Egyesült Államokat is elkerülték a 8 között, emellett pedig a kvóta is hatalmas motivációt jelentett nekik.

Keszthelyi Rita. MTI/Illyés Tibor

„Nem arra készültünk, hogy világbajnokságot nyerünk, a kvóta volt a fő cél, de miután ezt kipipáltuk, fontos volt megértenünk azt is, hogy mekkora lehetőség, hogy egy elődöntőben nem egy spanyol vagy egy amerikai csapattal kell játszanunk, hanem egy olyannal, akinél jobbaknak gondoljuk magunkat, és ha ötméteresekkel is, de a mi akaratunk valósult meg, remélem ez a jövőre is egy poztív lökést ad számunkra” – idézte fel gondolatait Keszthelyi a vb-elődöntővel kapcsolatban, melyen Görögországot verte a magyar csapat.

A játékos szerint az MVP-díj nem az ő egyéni teljesítményének szólt, sokkal inkább a csapatot dícséri, emellett ő már 15-16 éve a nemzetközi mezőnyhöz tartozik, így szerinte ezt honorálták picit az ítélők, nem azt, hogy olyan extrán jól játszott volna.

Kapcsolódó tartalom

„A csoport első két helyének valamelyike teljesen reális cél, nem lesz könnyű, alázatosan fogunk odaállni minden meccsre, fejben frissen, jó fizikumban és egységesen kell odaállnunk az olimpián” – zárta interjúját az olimpiai csoportra reagálva Keszthelyi.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

További tartalmak