Musorujsag
Élő Eredmények

Zalánkiék nehézzé tették maguknak a belgrádi BL-meccset

Zalánkiék nehézzé tették maguknak a belgrádi BL-meccset

m4sport.hu
A Pro Recco a vártnál nehezebben, ötméteresekkel nyert a Novi Beograd vendégeként a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntős körének harmadik fordulójában.

Zalánki Gergő háromszoros BL-címvédő olasz csapata a harmadik negyed elején 8–2-re is vezetett, onnantól viszont a Recco csak két gólt szerzett, a belgrádiak pedig nyolcat lőttek, így kiegyenlítettek. Következett a büntetőpárbaj, amelyet a Pro Recco nyert.

A magyar válogatott pólós a mérkőzés után az M1-nek elmondta, az első két negyedben remekül működött a védekezésük és a gólok is jöttek, aztán a hazai csapat elkezdett sokkal agresszívebben játszani, több egyéni megoldással próbálkozott és elkezdte lődözni a gólokat, ettől pedig megtorpant a Recco. „Kicsit nem voltunk meccsben vagy talán ők jobban bírták ezt a meccsterhelést a végén, de örülök, hogy végül mi megyünk haza több ponttal és féltávon mi vagyunk a csoportelsők, remélem, ez így is marad.”

Zalánki hozzátette, természetesen újra szeretnék megvédeni címüket a BL-ben, de a legjobb négy-öt klubcsapat nagyon hasonló erőt képvisel, ezért nagyon nehéz lesz.

A tavaly a világ és Európa, valamint a világbajnokság legjobb játékosának választott pólós saját jelenlegi formájával nem maradéktalanul elégedett, de abban bízik, hogy a szezon legfontosabb részére, azaz a BL-végjátékra és az olimpiára újra megtalálja a helyét, ennek érdekében azonban még sokat kell dolgoznia.

Hozzátette, a párizsi olimpia miatt nagyon hosszú szezon vár rájuk, ezért próbál a lehető legjobban odafigyelni a szervezetére. „Biztos nagyon kemény felkészülésünk lesz az olimpiára, a cél az olimpia és a Bajnokok Ligája.”

A Pro Recco vezeti az A csoportot a Bajnokok Ligája negyeddöntős körében, a B jelű kvartettben a Ferencváros áll az élen.

Borítókép: Doha, 2024. február 15. Zalánki Gergő a férfi vízilabdatorna 5-8- helyéért játszott Magyarország - Szerbia mérkőzésen a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 13-án. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak