Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Vogel Soma szerint erőt ad a válogatottnak a vb-kudarc: A dühöt átalakítva leszünk motiváltabbak

Vogel Soma szerint erőt ad a válogatottnak a vb-kudarc: A dühöt átalakítva leszünk motiváltabbak

m4sport.hu
Az M4 Sport Úti cél: Párizs című műsorának stábja a dohai világbajnokságon forgatott az ötméteresölő Vogel Somával, a magyar férfi vízilabda-válogatott kapusával, aki a párizsi olimpián szeretne nagyot alakítani a balul sikerült vb után.


Nemcsak a sikert, az oda vezető utat is bemutatjuk. Nemcsak a bajnokot, az embert is.
Úti cél: Párizs 2024, kéthetente vasárnap az M4 Sporton


A magyar férfi vízilabda-válogatott csalódottan utazott haza a világbajnokságról. Nem sikerült a címvédés, miután a csapat Franciaországtól szenvedett vereséget a negyeddöntőben. A magyar válogatottnak a szerbek ellen sem sikerült nyernie, így csupán a 7. helyért küzdhetett.

„Jeleztem az edzők felé, hogy cseréljünk. Bányai Márkban megvan a bizalmam, tudom, hogy jól tud beugrani, illetve a védekezést is össze tudja rázni egy kapuscsere” – ecsetelte Vogel Soma, a válogatott olimpiai bronzérmes, világ-, és Európa-bajnok kapusa. „Azért kezdtem én a mérkőzésen, mert én is benne vagyok a csapatban, amely mélyre került és én is kellek ahhoz, hogy kimásszunk innen. Azt nem tehetem meg a csapattal, hogy a kispadról nézem a mérkőzést, hanem részese kell lennem. Most úgy voltam, hogy visszaugrottam egy ötöspárbajra.”

Vogel két ötméterest is megfogott, a magyarok közül viszont senki sem rontott – 14–14-es döntetlent követően Magyarország 18–16-ra nyerte a 7. helyért zajló csatát.

A magyar válogatott történetének ez volt holtversenyben a második legrosszabb világbajnoki szereplése, 2022-ben hazai környezetben volt még hetedik, a negatív rekordot az 1986-ban Madridban elért kilencedik hely jelenti.

Vogel elmondta, nagyon nehéz, hogy ilyen mély gödörből kell kimászniuk, de hiszi, a válogatott elég erős ahhoz, hogy ez egy jó irányba terelje a csapatot. A kapusnak és társainak egyelőre hullámzó a hangulata, mert néha előtörnek bennük a rossz dohai emlékek: „vagy egy kicsit depresszívebb állapotba kerülünk, de ebből egy motiváltság jön”.

„A dühöt átalakítva leszünk motiváltabbak és ugrunk be a vízbe. Leszámítva azt, hogy egy kudarccal jöttünk haza, de ez energiát adott nekünk. Ez érződik a mindennapok során a Ferencvárosnál” – mondta Vogel.

Vogelnek az olimpia már extrán ott lebeg szemei előtt, azonban Ő mindig szeret a soron következő feladatra fókuszálni, így jelenleg klubcsapatára koncentrál, de a befektetett munka a válogatottnál is megtérül majd.


Úti cél: Párizs 2024, kéthetente vasárnap az M4 Sporton


Az M4 Sport több magyar sportoló párizsi olimpiára vezető, – áldozattal, lemondással, sikerrel és kudarccal kikövezett – útját kíséri figyelemmel. Vannak köztük, akik már rendelkeznek kvótával, és akadnak olyanok is, akik még küzdenek érte.

A kéthetente, vasárnap esténként jelentkező adások minden epizódjában három-három sportolóval/edzővel beszélgetünk, az interjúkat bármikor visszanézhetik az m4sport.hu-n vagy az M4 Sport applikációban, a teljes adásokat pedig visszanézhetik a Médiaklikken.

Sportolók:
Németh Nándor (úszás)
Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid (úszás)
Siklósi Gergely (vívás)
Molnár Attila (atlétika)
Vogel Soma (vízilabda)
Klivinyi Kinga (női kézilabda-válogatott)
Pekler Zalán (sportlövészet)
Chema Rodríguez (férfi kézilabda-válogatott)

Hamarosan: férfi kardcsapat, Varga Ádám (kajak-kenu), Balogh Mátyás (íjászat), Pigniczki Fanni (ritmikus gimnasztika), Losonczi Dávid (birkózás)

Teljes adások
Úti cél: Párizs 2024., 1. rész
Úti cél: Párizs 2024., 2. rész
Úti cél: Párizs 2024., 3. rész

Következő adások (M4 Sport)
április 14., 28.
május: 12., 26.
június: 09., 23.
július: 07., 21.

Borítókép: Vogel Soma kapus gratulál csapattársainak (j) a férfi vízilabdatorna csoportkörének 3. fordulójában játszott Kazahsztán - Magyarország mérkőzés végén a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 9-én. A magyar válogatott 28-1-re győzött. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak