Musorujsag
Élő Eredmények

Lemaradt az Eurokupa-bronzról a BVSC női vízilabdacsapata

Lemaradt az Eurokupa-bronzról a BVSC női vízilabdacsapata

MTI
A BVSC-Zugló 15-8-ra kikapott a holland ZV De Zaan együttesétől a női vízilabda Eurokupa trieszti négyes döntőjének vasárnapi bronzmérkőzésén, ezzel negyedik helyen zárta a sorozatot.

Stieber Mercédesz együttese a szombati elődöntőben 15-10-re alulmaradt az olasz Plebiscito Padovával szemben, így vasárnap a harmadik helyért ugrott medencébe.

A magyarok az első felvonás végéig viszonylag tudták tartani a lépést ellenfelükkel és 5-3-as hátrányban zárták a negyedet, de a következő nyolc percben rövidzárlat következett. Pontatlanok voltak a holland kapu előtt, mindössze egyszer voltak eredményesek, míg a Zaan játékosai négyszer is eredményesek voltak.

A fordulás után Kakas Krisztina próbálta életben tartani a BVSC győzelmi reményeit, de néhány bravúrvédése után ő is tehetetlen volt a holland lövésekkel szemben, így az utolsó negyedre 13-6-ra növelte előnyét a ZV De Zaan együttese. A hajrában sem sikerült a magyar csapatnak közelebb zárkóznia, így végül hétgólos vereséget szenvedett Triesztben.

Az olasz fináléban a Padova 17.30-kor a házigazda Pallanuoto Trieste együttesével csap össze.

Női Eurokupa, négyes döntő (Trieszt):
bronzmérkőzés:
ZV De Zaan (holland) – BVSC-Zugló 15-8 (5-3, 4-1, 4-2, 2-2)
a magyar csapat gólszerzői: Fekete 3, Kele 2, Armai, Urvári, Jancsó 1-1

később:
döntő:
Plebiscito Padova-Pallanuoto Trieste 17.30

Borítókép: BVSC-Zugló Vízilabda Szakosztály

További tartalmak