Musorujsag
Élő Eredmények

Megszakadt a 33 meccses veretlenségi sorozat: az FTC két góllal maradt alul Görögországban

Megszakadt a 33 meccses veretlenségi sorozat: az FTC két góllal maradt alul Görögországban

m4sport.hu/mti
A Ferencváros 10-8-ra kikapott a görög Olimpiakosz otthonában a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntős körének negyedik fordulójában, így egyelőre nem tudta bebiztosítani helyét a négyes döntőben.

A magyar együttes az idényben mostanáig Európában egyedüliként volt hibátlan, mind a 33 eddigi meccsét megnyerte, a 34-en szenvedte el első vereségét.

Bajnokok Ligája, negyeddöntős kör, 4. forduló:
Olimpiakosz (görög) – FTC-Telekom Waterpolo 10-8 (1-1, 4-1, 3-3, 2-3)
a magyar csapat gólszerzői: Mandic 2, Jansik, Varga D., Pohl, Argiropulosz, Di Somma, Fekete 1-1

A két fél eleinte remekül védekezett, az első nyolc percben csupán egy-egy gól esett mindkét oldalon. A második negyedben aztán rákapcsoltak a hazaiak, és megléptek, a szünetben 5-2-re vezettek. A harmadik szakasz elején újított az FTC, felzárkózott 5-4-re, ám az Olimpiakosz ismét magára talált és háromra növelte előnyét a záró felvonásra.

A hazaiak ekkor is biztosan őrizték előnyüket, így pontszámban beérték az FTC-t, amely egy esetleges sikerrel már most bekerült volna a Final Fourba. A görög csapatot erősítő Vámos Márton – aki korábban éppen az FTC-ben szerepelt – kétszer volt eredményes.

A csoportból az első két helyezett jut a négyes döntőbe, amelyet június 5. és 7. között rendeznek Máltán.

„El kellett jönnie. Talán jó is, hogy most jött. Sosem örülünk egy vereségnek, jobban játszott az Olimpiakosz, ezt el kell mondani. Megérdemelten nyertek, nem voltunk elég higgadtak. Ami jellemző ránk, egy kicsit elhagyott minket ma” – értékelt a mérkőzést követően Nyéki Balázs, az FTC vezetőedzője. Hozzátette, most kezdődnek a legfontosabb mérkőzések.

„Talán lehetett volna egy picit szorosabb, a végén időt is kérhettünk volna, abban bíztam, hogy négy a három ellen le tudunk fordulni és lövünk egy gyors gólt, és akkor talán a végén még döntetlen is lehet. De őszintének kell lennünk, nem érdemeltük meg azt az eredményt, élesebb volt az Olimpiakosz” – fogalmazott, megemlítve: Athénban nehéz játszani.

Borítókép: FTC Vízilabda

További tartalmak