Musorujsag
Élő Eredmények

Huszonhárom fős kerettel kezdi az olimpiai felkészülést a női pólóválogatott

Huszonhárom fős kerettel kezdi az olimpiai felkészülést a női pólóválogatott

m4sport.hu
Huszonhárom fős bő kerettel kezdi meg a magyar női vízilabda-válogatott a felkészülést a párizsi olimpiára május 27-én. A Cseh Sándor, Mihók Attila kapitánypáros négy kapusnak és tizenkilenc mezőnyjátékosnak küldött meghívót.

“Megvolt az a lehetőségünk, hogy mi döntsük el, hány fővel kezdünk; volt olyan verzió, hogy egészen szűk legyen a keret, végül azonban inkább a bővebb mellett döntöttünk – idézi a magyar szövetség közleménye Mihók Attilát. – Mindezt azért, hogy matematikailag is működjön a felkészülés első szakasza, azaz legyen három mezőnysorunk, ami elvben tizennyolc ember, mivel azonban Keszthelyi Rita két héttel később csatlakozik hozzánk, addig is meglesz a háromszor hat játékos. Jelenleg az a cél, hogy mielőtt elkezdjük a közös gyakorlást a kanadaiakkal, június közepén megtörténik az első komolyabb szűkítés, azaz a szokásosnál kevesebb idő lesz arra, hogy a kerettagok bizonyítsanak.”

A válogatott tervezett programjában az első hetek itthoni felkészüléssel telnek, június harmadik hetében a kanadai együttessel edz (és a tervek szerint hivatalos meccset is játszik) az együttes. Június végén egy athéni tornán vesz részt a csapat, majd onnan Los Angelesbe visz az út, ahol az olimpiai és világbajnok amerikai gárdával edzőtáborozik. A játékok előtti utolsó két hetet pedig megint itthon töltik, és július 25-én indulnak Párizsba, aznap viszont már csak 13-an szállhatnak fel a gépre.

A női válogatott olimpiai felkészülési kerete:
Kapusok: Magyari Alda, Neszmély Boglárka, Torma Luca, Maczkó Lilla

Mezőnyjátékosok: Baksa Vanda, Dobi Dorina, Dömsödi Dalma, Faragó Kamilla, Garda Krisztina, Geraldine Mahieu, Hajdú Kata, Horváth Brigitta, Keszthelyi Rita, Kurucz-Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Peresztegi Nagy Kinga, Rebecca Parkes, Rybanska Natasa, Szilágyi Dorottya, Tiba Panna, Vályi Vanda, Varró Eszter

Borítókép: Magyar női vízilabda-válogatott (Fotó: waterpolo.hu)

További tartalmak