Musorujsag
Élő Eredmények

Megnyerte BL-negyeddöntős csoportját a Fradi pólócsapata

Megnyerte BL-negyeddöntős csoportját a Fradi pólócsapata

m4sport.hu
A négyes döntőbe jutást már az előző körben bebiztosító Ferencváros két góllal nyert hazai medencében a Barceloneta ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntős körének utolsó fordulójában, ezzel megnyerte csoportját, így a másik kvartett másodikjával találkozik majd a Final Four elődöntőjében.

A B csoportból az FTC mellett az Olimpiakosz, a másik kvartettből a Pro Recco és a Novi Beograd jutott a négyes döntőbe, amelyet június 5. és 7. között rendeznek Máltán. Az A csoportban szerdán éppen a két éllovas játszik egymással az utolsó fordulóban, így egyelőre nem tudni, hogy az olasz vagy a szerb csapat végez a második helyen és találkozik a Fradival az elődöntőben. Jelenleg a Pro Recco vezet egy ponttal a Novi Beograd előtt, a szerdai meccset pedig Reccóban játsszák.

Nyéki Balázs, az FTC vezetőedzője a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, nem kezdtek elég feszesen védekezésben, ezért nem tudtak meglépni az elején, a folytatásban azonban nagyon jó ritmust diktáltak, feszesebbé vált a védekezés és nagyobb előnyre tudtak szert tenni. A tréner szerint utána néhány bírói döntéssel egy picit meg „lettek fogva”, de a csapat rendelkezik olyan mentális erővel, hogy ki tudott jönni a gödörből. „Örülök, hogy utána szintet tudtunk lépni és aztán a negyedik menetben megint el tudtunk menni három góllal és megmaradt az előnyünk a végére. De tudjuk, hogy ez csak egy lépés volt előre, a java most következik. A bajnokságot szeretnénk megnyerni, utána pedig minden erőnkkel a hátralévő két mérkőzésre, a Bajnokok Ligája Final Fourra fogjuk felkészíteni a csapatot.”

A négygólos Vigvári Vendel szerint fárasztó mérkőzés volt még úgy is, hogy nem volt túl nagy tétje. „A Recco és a Novi Beograd is iszonyatosan erős csapat, nagyon hasonló szinten vannak, igazából emiatt nem lényeges, hogy kivel fogunk játszani. Azon voltunk, hogy játsszunk jól a Komjádiban, köszönjük meg a szurkolóknak az egész éves támogatást, legyen ez egy vízilabdaünnep és nyerjük meg a mérkőzést” – mondta. A siker kulcsa szerinte a kiváló kapusteljesítmény, a jó labdaszerzések és a kontratámadások voltak.

A két büntetőt is védő Vogel Soma úgy véli, sikerült még magasabb szintre emelni azt a tüzet és hozzáállást, amire majd szükség lesz a bajnoki döntőben és a Final Fourban.

Férfi Bajnokok Ligája, negyeddöntős kör, 6. forduló:
FTC-Telekom Waterpolo – Barceloneta (spanyol) 13–11 (3–3, 5–1, 1–3, 4–4)

A csoport végeredménye:
1. FTC 15 pont
2. Olimpiakosz 14
3. Barceloneta 7
4. Brescia 0

Borítókép: FTC-Telekom Waterpolo (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak