Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Kettős győzelemmel védte meg pólóbajnoki címét a Ferencváros

Kettős győzelemmel védte meg pólóbajnoki címét a Ferencváros

m4sport.hu/MTI
A Ferencváros férfi vízilabdacsapata hét góllal nyert a Vasas ellen az ob I. döntőjének második mérkőzésén, így kettős győzelemmel védte meg címét. A pontvadászatban százszázalékos mérleggel záró FTC sorozatban a harmadik, története során pedig a 26. bajnoki elsőségét gyűjtött be, így az örökrangsor élén utolérte az éllovas Újpesti TE-t.

E.ON férfi ob I, döntő, 2. mérkőzés:
FTC-Telekom Waterpolo – A-Híd VasasPlaket 21–14 (3–2, 8–5, 6–4, 4–3)
gólszerzők: Varga Dé. 5, Di Somma 4, Argiropulosz, Mandic, Jansik Sz. 3-3, Vigvári Ve. 2, Molnár E. 1, illetve Bátori, Batizi 3-3, Konarik, Lakatos 2-2, Dedovic, Rasovic, Bedő, Burián 1-1
A párharcot 20-s összesítéssel az FTC nyerte.

A bajnoki döntő első, szombati felvonásának elején a Vasas ugyan még 21-re vezetett, a Ferencváros azonban simán fordított és könnyedén, 137-re diadalmaskodott.

A keddi összecsapáson hasonló volt a forgatókönyv, hiszen a piros-kékek szerezték az első gólt, de innentől kezdve fokozatosan ellépett az FTC, amely kegyetlenül kihasználta a rivális hibáit. A Vasas 43-nál időkérés után támadhatott az egyenlítésért, de kihagyta a helyzetet, majd lefordulás és ferencvárosi gól lett belőle, ez pedig érezhetően megfogta az angyalföldieket. A folytatásban egyfajta adok-kapok alakult ki (13 gól született a második negyedben), ami után a Ferencváros 117-re vezetett a nagyszünetben. A fordulást követően is hasonló mederben zajlott az összecsapás, a Vasas kihagyott lehetőségeit az FTC lefordulásból gyors gólokkal büntette, így a harmadik negyed közepére már eldőlt a találkozó (159).

A bajnoki szezon záró nyolc percében mindkét szakvezető lehetőséget adott a cserekapusoknak, a vége „régi asztaliteniszes” eredmény lett, 21–14-re diadalmaskodott az FTC, amely június 5-7-én a Bajnokok Ligája máltai négyes döntőjében lesz érdekelt.

Nyéki Balázs, az FTC vezetőedzője a meccs után az M4 Sportnak elmondta, „nagyon szétnyílt” a mérkőzés, ezért a csapatra jellemző kemény védekezés és kevés kapott gól ezúttal nem jött össze, de vannak ilyen meccsek, amikor ez háttérbe szorul.

„Elégedett vagyok a szezonnal, megnyertük a Magyar Kupát magabiztos játékkal, megnyertük a bajnokságot még magabiztosabb játékkal, és a Bajnokok Ligája mindkét csoportkörét megnyertük, ez önmagáért beszélt. Ez a csapat úgy lett összetéve, hogy a Bajnokok Ligájában komoly eredményt érjen el, minimális célkitűzés volt, hogy bejusson a négybe, ezt teljesítettük. Innen is merünk tovább álmodni, valószínűleg a Novi Beograd elleni következő mérkőzés lesz a legnehezebb a szezonban. Lesz egy szusszanásnyi pihenő a játékosoknak, utána pedig elkezdünk készülni a Final Fourra” – mondta a Fradi trénere.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa, az öt gólt szerző Varga Dénes karrierje 12. bajnoki címét ünnepelhette, ezzel beállította Bozsi Mihály rekordját, amit utóbbi még 1930 és 1942 között állított fel. Az M4 Sportnak elmondta, elképzelhető, hogy ez volt az utolsó bajnoki mérkőzése a Ferencvárosban, de még ő sem tudja, mit hoz a jövő.

„Voltak különös érzéseim a rekordbeállítással kapcsolatban, aztán úgy éreztem az első félidőben, hogy elmegy felettem a meccs, de aztán megragadtam, mert az is lehet, hogy az utolsó volt. Még nem tudom, hogy fog alakulni, a nyár és az azutáni rövid időszak majd eldönti, hogy lesz-e csúcsdöntés vagy megállok itt” – fogalmazott. Magáról a mérkőzésről úgy vélekedett, hogy „nem ez volt a legfeszesebb” döntője és a játék keménységét sem ez a meccs mutatta meg.

A gyermekével a karjában nyilatkozó olimpiai, kétszeres világ- és Európa-bajnok magyar vízilabdázó hozzátette, örül, hogy fiatalon lett édesapa, így a gyerekei még láthatták azt, hogy tud jól játszani, „nemcsak ilyen szenior világversenyeken fuldoklom a vízben”.

Szlobodan Nikics, a Vasas vezetőedzője gratulált a Ferencvárosnak, amely sokkal jobb volt, a játékvezetők viszont szerinte nem ütötték meg a finálé szintjét. „Nagyon örülök, hogy ismét döntőbe jutottunk, a Magyar Kupában és a bajnokságban is fináléba kerültünk, ez volt a legfontosabb. Sajnos nem tudtunk jól játszani ezen a két mérkőzésen, de jövőre újra megpróbáljuk.”

 

Borítókép: A Ferencváros vízilabdacsapata ünnepli a bajnoki címet 2024. május 21-én (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

További tartalmak