Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

A női pólósok az aranyéremért mennek az olimpiára

A női pólósok az aranyéremért mennek az olimpiára

MTI
Szilágyi Dorottya szerint a magyar női vízilabda-válogatott az aranyéremért utazik a párizsi olimpiára.

„Azért megyünk az olimpiára, hogy aranyéremmel jöjjünk haza! Ez nem kérdés! Mindenkinek ez van a fejében. Ha az olimpiára gondolok, csak az a cél, hogy fényesebb érmet szeretnék szerezni, mint az előző olimpián” – nyilatkozott a világbajnoki ezüst-, a tokiói játékokon bronzérmes pólós az MTI-nek a MOB szerdai sajtóeseményén.

Hozzátette, úgy látja, most a csapat elég érett ahhoz, hogy ezt meg is tudja valósítani. „Az előző olimpián a bronzérem az aranyat jelentette nekünk, idén viszont csak az aranyérem jelentené az aranyat” – hangsúlyozta.

Szilágyi Dorottya szerint a legfontosabb az, hogy a „csapatnak a szíve jó helyen legyen”. „Leginkább a védekezés az, ami megmutatja egy csapat erejét. Mi ebben hiszünk, hogy ez visz majd minket előre, ha a védekezés összeáll, akkor bármire képesek vagyunk” – fogalmazott az egriek 27 éves játékosa.

Elmondta, a bajnokság után két hét pihenőt kaptak, „ami nagyon sok, nem is tudom, mikor volt utoljára erre példa, hogy két hétig edzés nélkül voltunk”. „Hosszú lesz a felkészülés, jövő hét hétfőn kezdjük a kerettel a munkát, itt Budapesten először, majd megyünk Görögországba és Amerikába, és itthon majd a kanadaiakkal fogunk játszani” – emelte ki.

Az ellenfelekről úgy vélekedett, két egyformán erős csoport van, „egyiket sem tudnám kiválasztani, hogy melyik jobb nekünk”.  „Mindegyik csapatot megvertük már, soktól ki is kaptunk. Ismerjük a többi válogatottat, fel leszünk készülve ellenük” – jelentette ki Szilágyi Dorottya.

Mihók Attila és Cseh Sándor együttese az Európa-bajnok Hollandia ellen kezd Párizsban, majd Kanada, Kína és Ausztrália következik a csoportmeccsek során.

Borítókép: Szilágyi Dorottya (szemben) a nõi vízilabdatorna elõdöntõjében játszott Magyarország - Görögország mérkõzésen a dohai vizes világbajnokságon (MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak