Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

„Nem hagytuk kicsúszni a kezünkből a meccset” – Nyéki Balázs csapata mentális erejét dicsérte az eldöntő után

„Nem hagytuk kicsúszni a kezünkből a meccset” – Nyéki Balázs csapata mentális erejét dicsérte az eldöntő után

MTI
A Bajnokok Ligája fináléjába jutott Ferencváros férfi vízilabdacsapatának vezetőedzője szerint együttese ugyan sok hibával játszott, de főként mentálisan remek teljesítményt nyújtott a Novi Beograd elleni szerdai elődöntőben, a sorozat máltai Final Fourjában.

„Nagyon sok hibát elkövettünk, de így is mindenki nagyot játszott. A négyperces emberelőnyünk alatt volt egy blackoutunk, viszont komoly mentális erőről tettünk tanúbizonyságot, hogy nem hagytuk kicsúszni a kezünkből a meccset” – nyilatkozott az ötméteres párbajban megnyert összecsapást követően Nyéki Balázs az M4 Sport helyszíni stábjának.

A találkozó során az FTC többször is „nyert helyzetben volt”, hiszen az előző két kiírás ezüstérmese a harmadik negyedben két legnagyobb sztárját elvesztette, először a gól nélkül záró Alvaro Granados pontozódott ki, majd a visszavonuló Filip Filipovicot állították ki végleg brutalitás miatt, ami automatikusan magyar ötméterest és négyperces emberelőnyt vont maga után – a szerbek azonban innen álltak fel.

Nyéki Balázs külön kiemelte az öt gólos Dusan Mandicot, aki a mostanit megelőző két szezonban éppen a Novi Beogradot erősítette, de tavaly tavasszal személyes okok miatt kikerült a gárda keretéből, és a zöld-fehérekhez szerződött.

Az FTC a pénteki fináléban a rekordot jelentő, sorozatban negyedik végső sikerére hajtó, Zalánki Gergővel felálló olasz Pro Reccóval találkozik. Nyéki Balázs megjegyezte, természetesen felkészülnek taktikailag a riválisból – lát is olyan pontokat, amelyekkel lehet majd operálni ellene -, ugyanakkor egy ilyen finálét gyakran inkább egy-egy egyéni teljesítmény dönt el, és fontosabb a pszichológia. Hozzátette, még sosem győzték le a Reccót, de ebben a szezonban már a barcelonai és bresciai nyeretlenségüket is sikerült megtörniük, s bíznak valami hasonlóban az olasz bajnokkal szemben is.

Jansik Szilárd arról beszélt a Novi Beograd elleni meccset követően, hogy örülnek a győzelemnek, de tisztában vannak azzal, hogy ennyi hibát nem követhetnek el a Recco elleni fináléban.

„Tudjuk, hogy ez kevés lesz a folytatásban. A döntőben szeretnénk élvezni a játékot, nincs veszítenivalónk. Amennyiben élvezni tudjuk a meccset, és minden utasítást betartunk, nyerni fogunk” – mondta a magyar válogatott csapatkapitánya.

A BL történetében először fordult elő, hogy mindkét elődöntő ötméteresekkel dőlt el, a Recco ugyanígy jutott túl a Vámos Mártonnal felálló görög Olympiakoszon.

A Bajnokok Ligája döntőjét pénteken 21 órától élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.

Férfi Bajnokok Ligája, négyes döntő:
elődöntő:
FTC-Telekom Waterpolo (magyar)–Novi Beograd (szerb) 18–17 (4–4, 3–2, 5–4, 1–3) – ötméteresekkel: 5–4
Gólszerzők: Mandics 6, Merkulov 4, Argiropulosz 3, Di Somma, Fekete, Jansik, Varga, Vigvári 1-1

Pro Recco (olasz)-Olympiakosz (görög) 13-11 (3-0, 1-2, 3-3, 2-4, 4-2) – ötméteresekkel

A további program:
péntek:

bronzmérkőzés 19.00
döntő 21.00

Borítókép: Nyéki Balázs, az FTC-Telekom vezetőedzője (b4) beszél játékosaihoz a férfi vízilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének (Final 4) elődöntőjében játszott FTC-Telekom - Novi Beograd mérkőzésen a máltai Gzirában 2024. június 5-én. MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak