Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

A szünet után állva hagyta Kanadát a női vízilabda-válogatott

A szünet után állva hagyta Kanadát a női vízilabda-válogatott

MTI
A párizsi olimpiára készülő magyar női vízilabda-válogatott nagyon simán, hét góllal nyert a kanadai nemzeti együttes ellen szombaton, a gödöllői uszodában rendezett barátságos mérkőzésen.

A szintén olimpiai résztvevő észak-amerikai társulat a nagyszünetig tartotta magát, utána viszont – a harmadik negyedben – a hat magyar találatra egyetlen válasz sem érkezett kanadai részről, a vége pedig 14-7-es fölényes hazai siker lett.

A vendéglátók csapatából kiemelkedően teljesített a négy gólig jutott Szilágyi Dorottya, míg a csapatkapitány Keszthelyi Rita és Garda Krisztina egyformán háromszor vette be a kanadai kaput.

A két csapat legutóbb éppen egy évvel ezelőtt találkozott, akkor – a világbajnokság csoportkörében – a magyarok 11-10-ra győztek. A két együttes a párizsi játékokon is azonos csoportban szerepel.

Eredmény:
Magyarország-Kanada 14-7 (3-2, 1-1, 6-0, 4-4)
a magyar góldobók: Szilágyi 4, Keszthelyi, Garda 3-3, Faragó 2, Hajdú, Leimeter 1-1

Borítókép: Gödöllő, 2024. június 22. Faragó Kamilla (b) a Magyarország - Kanada női vízilabda olimpiai felkészülési mérkőzésen a gödöllői uszodában 2024. június 22-én. MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak